Mick Schumacher bi lahko vozil že v Abu Dabiju

Avtomoto 4. Dec 202011:37 > 11:40 0 komentarjev
Formula 1

Mick Schumacher bo naslednjo sezono dirkal za Haas, toda mladi dirkač bi svojo prvo priložnost v Formuli 1 lahko dobil že ob koncu letošnje sezone v Abu Dabiju.

Mesto v Haasovi ekipi bi se lahko izpraznilo v Abu Dabiju, ker še vedno ni znano, ali bo Romain Grosejan lahko vozil na zadnji dirki letošnje sezone. Francoz bo zagotovo izpustil dirko za VN Sahirja, saj še vedno ni okreval po hudi nesreči minuli konec tedna, ko je pobegnil iz gorečega dirkalnika.

Francoz je dejal, da bi se rad poslovil od Formule 1 z dirko v Abu Dabiju, medtem ko Mick Schumacher želi, da debitira na progi v Jas Marini, v kolikor Grosejan ne bo mogel nastopiti. Sin Michaela Schumacherja trenutno sicer nastopa v Formuli 2, kjer je v dobrem položaju, da svoji naslov prvaka na prihajajoči dirki za VN Sahirja. Mick zaradi tega ne more že prej zamenjati Grosejana, tako da ga bo v Sahirju zamenjal Pietro Fittipaldi.

Očitno je, da obstajajo trije treningi, ko imaš čas za učenje. To bi bil velik izziv, toda jaz mislim, da bi se lahko naučil nekaj novega o bolidu in bi bil boljše pripravljen za naslednje leto, če bi vozil v Abu Dabiju,” je dejal mladi Nemec.

Iz Haasa so sporočili, da bodo počakali na ponedeljek in se šele nato odločili, kdo bo menjal Grosejana, v kolikor bi bilo potrebno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!