Mick Schumacher: Še bo priložnost za F1

Avtomoto 17. Feb 202311:38
Foto: guliverimage

Rezervni dirkač Mercedesa in McLarna Mick Schumacher želi iz naslednje sezone formule ena izvleči maksimum, hkrati pa ostaja prepričan, da bo še dobil priložnost, da se vrne na startno-ciljno ravnino.

“Očitno ni gotovo, da se bom vrnil, toda nahajam se v ugodnem položaju, v katerem čutim, da se lahko učim in da lahko potegnem maksimum, čeprav ne vozim,” je ob predstavitvi novega Mercedesovega dirkalnika dejal Mick Schumacher.

Sin legendarnega sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja je zadnji dve sezoni zastopal barve ekipe Haas, a so se Američani za naslednjo sezono namesto 23-letnega dirkača raje odločili za njegovega izkušenejšega rojaka Nica Hülkenberga.

Mick se je nemškemu gigantu pridružil v decembru, za Mercedes pa je med letoma 2010 in 2013 nastopal tudi njegov oče. Mlajši Schumacher dodaja, da za svojo prihodnost v kraljici motošporta ni zaskrbljen.

“Z rezultati, ki sem jih pokazal v mlajših kategorijah pa tudi v formuli ena, sem prepričan, da bom dobil priložnost. Prek zime je nekaj ljudi že omenilo, da obstaja zanimanje, tako da v tem smislu nisem preveč zaskrbljen,” je dejal Mick Schumacher.

Komentari

Vaš komentar