Misli o upokojitvi prihajajo v valovih

Avtomoto 1. Okt 202111:15 0 komentarjev
Lewis Hamilton. Foto: Guliverimage

Aktualni svetovni prvak v formuli ena Lewis Hamilton je v pogovoru za Sky Italia razkril, da že štiri ali pet let občasno razmišlja o upokojitvi.

“Zagotovo sem v zadnjih štirih ali petih letih večkrat vprašal, če sem se še naprej pripravljen žrtvovati in svoje osebno življenje vlagati v treninge. Jasno si želim početi še kaj drugega. Normalne stvari. A po drugi strani si mislim: ‘Vav! Res sem lahko srečen, da imam možnost dirkati. Ko na stvari pogledaš s širše perspektive, ugotoviš, da je šport zelo zahteven. Sam skušam najti dobro ravnotežje,” je svoje razmišljanje razkril Lewis Hamilton. Prav na zadnji dirki v Sočiju je dosegel nov mejnik, postal je prvi dirkač v zgodovini tega športa s trimestnim številom zmag.

“Dokler bom lačen zmag in bom lahko treniral tako dobro kot otrok in zdaj, dokler bom še naprej dosegal take rezultate, bom vztrajal. Ko bom sam pri sebi začutil, da sem počasnejši in da treningi niso več moja prioriteta, bom vedel, da je čas za slovo,” je še dodal Hamilton, ki je sicer v začetku julija podpisal novo, dveletno pogodbo z Mercedesom. Tako bo v karavani kraljice motošporta ostal vsaj do konca leta 2023.

Prikaz Hamiltonovih 100 zmag:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!