Pri Mercedesu bo ostal vsaj še dve leti

Avtomoto 3. Jul 202111:03
Hamilton ostaja pri Mercedesu (vsaj) še dve sezoni. Foto: Guliverimage

Aktualni svetovni prvak v formuli ena Lewis Hamilton je podpisal novo pogodbo z Mercedesom. Po podaljšanju bo pri nemškem moštvu ostal vsaj do konca leta 2023.

Lewis Hamilton in Mercedes bosta tudi po letošnji sezoni nadaljevala izjemno uspešno partnerstvo. Nemško moštvo je namreč na sobotno dopoldne pred veliko nagrado Avstrije sporočilo, da bo Britanec ostal njihov član še vsaj prihodnji dve sezoni – torej do konca leta 2023.

To je že druga pogodba v manj kot pol leta, ki jo je Hamilton podpisal. Dogovor za letošnjo sezono je sedemkratni svetovni prvak podpisal zgolj nekaj tednov pred začetkom predsezonskih testiranj, v začetku tega leta.

Tako Britanec kot vodja Mercedesa Toto Wolff sta se želela izogniti podobni sagi v prihodnosti, zato so pogajanja za podaljšanje pogodbe začeli veliko prej kot lani, zdaj pa sta obe strani dosegli dogovor.

Hamilton je sicer član Mercedesa od leta 2013, z njim pa je osvojil šest od svojih sedmih naslovov prvaka. Ko se mu bo nova pogodba iztekla, bo star le teden dni manj kot 39 let, pri srebrnih puščicah pa bo tako preživel kar enajst let. 

“Težko je verjeti, da sem že devet let s to neverjetno ekipo. Veselim se nadaljevanja našega partnerstva za dodatni dve leti. Skupaj smo dosegli res veliko, a imamo še naprej veliko željo po zmagovanju. Prav tako lahko veliko postorimo tudi izven steze, zato sem res ponosen in hvaležen, da me je Mercedes podprl tudi v prizadevanju k enakosti v našem športu,” je dejal Lewis Hamilton in dodal: “Hvala vsem talentiranim posameznikom, ki so mi omogočili zmagovanje. Hvala tudi vodstvu za zaupanje. Zdaj nas čaka nova doba dirkalnikov, kar nam predstavlja velik izziv. Komaj čakam, da vidim, kaj lahko dosežemo.”

Zadovoljstvo po podpisu je v Spielbergu izrazil tudi vodja Mercedesove ekipe Toto Wolff. “Od leta 2022 nas čaka novo obdobje, zato ni boljšega dirkača od Lewisa, ki bi nas lahko vanj popeljal. Njegovi dosežki v formuli ena govorijo sami zase, s svojimi izkušnjami, hitrostjo in dirkaško zrelostjo pa je na vrhuncu svojih moči. Letos smo v napetem boju z Red Bullom, zato smo želeli vprašanje prihodnosti rešiti čim prej. Dokler bo Hamilton imel ta ogenj do dirkanja, bo lahko dirkal,” je dejal Avstrijec.

Če je Mercedes rešil vprašanje prvega voznika, pa še vedno ni jasno, kdo bo v prihodnji sezoni Hamiltonov moštveni kolega. Glavna kandidata sta trenutni voznik srebrnih Valtteri Bottas, boljše karte od Finca pa naj bi imel zaenkrat Willamsov George Russell.

Komentari

Vaš komentar