Rossi: Moraš biti še bolj neumen od njih

MotoGP 22. Okt 201712:25 > 12:29
Robert Cianflone/Getty Images

Devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi je na dirki za VN Avstralije neizmerno užival v boju z mlajšimi tekmeci in bil zelo zadovoljen s končnim drugim mestom.

“The Doctor” je na Phillip Islandu, kjer je nekoč vladal Casey Stoner, prvič po zlomu noge končal na stopničkah. Dirkač Yamahe je po tesnem obrčaunu z Marcom Marquezom, Maverickom Vinalesom in Johannom Zarcojem zasedel drugo mesto.

Zelo sem užival na dirki. Ta steza je neverjetna in dirka je bila sijajna. Vsi dirkač pri vrhu so bili zelo agresivni, tako da moraš biti včasih še bolj neumen od njih. Imel sem sijajno borbo z Zarcojem, Ianonejem, Marquezom in Vinalesom,” je bil zadovoljen Valentino Rossi in izpostavil predvsem odlično delo svoje ekipe: “Želel sem dati vse od sebe, da bi končal na stopničkah. Na koncu sem zasedel drugo mesto in res sem srečen. Želel bi se zahvaliti svoji ekipi, vedno naporno delajo, prav tako pa vsem pri Yamahi.”

Vale je po poškodbi izpadel iz bitke za naslov prvaka, v kateri sta ostala le še zmagovalec spektakla v Avstraliji in Ducatijev Andrea Dovizioso. Dve dirki pred koncem je Španec prednost povišal na 33 točk. Naslednja dirka bo na sporedu naslednji konec tedna v Maleziji.