Biaggi: Marquez bi osvojil naslov tudi na Ducatiju

MotoGP 24. Dec 201717:19 > 17:28
Mirco Lazzari gp/Getty Images

S štirimi naslovi v zadnjih petih letih je Marc Marquez absolutni vladar razreda Moto GP.

Španec vse od prihoda v razred Moto GP leta 2013 neprestano piše zgodovino na Hondinem motociklu, nič drugače ne bi bilo niti na vsakem drugem dirkalniku, je prepričan nekdanji Moto GP dirkač Max Biaggi

“Med tremi ali štirimi vodilnimi dirkači so danes razlike dobesedno v desetinkah, kar pomeni, da so motorji praktično enaki. Zato mislim, da bi svetovni prvak, če bi ga posadili na drug motor, še naprej zmagoval. Tako da bi Marquez zagotovo osvojil naslov, če bi vozil z Ducatijem.”

“Kako ne boš navdušen nad tem, kar počne Marquez? Način, na katerega se izogne padcu, vas v trenutku pusti brez besed. Ni govora samo o sreči. To je njegova moča upravljanja motorja. Take stvari lahko naredi le on,” meni legendarni Italijan.

Biaggi dodaja, da Marquez najboljšega sploh še ni pokazal, ter da bomo šele v prihodnosti uživali v njegovih največjih vragolijah. “On je prvak, ker je najmočnejši od vseh dirkačev. Poglejte, kaj je vse osvojil pri le 24-letih. Tisto, kar je najbolj zanimivo po mojem mnenju, je to, da še vedno ni dosegel svojega najvišjega nivoja. Najboljše od njega še sledi.”