Martin izkoristil številne padce

Avtomoto 27. Apr 202415:38 0 komentarjev
Jorge Martin
Foto: Profimedia

Španec Jorge Martin (Pramac Ducati) je zmagovalec sprinta za motociklistično veliko nagrado Španije. Martin, ki je še povišal prednost v skupnem seštevku, je v Jerezu izkoristil številne padce, med drugim tudi vodilnega Marca Marqueza (Gresini). Drugi je bil Španec Pedro Acosta (GasGas), tretji pa po izdanih kaznih Španec Dani Pedrosa (KTM).

Dobri dve uri po dirki so komisarji podelili še nekaj kazni, zaradi česar je s tretjega na peto mesto nazadoval Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), namesto njega je na tretje mesto napredoval testni voznik KTM Pedrosa.

Sprintersko preizkušnjo je sicer najbolje začel Južnoafričan Brad Binder (KTM), a je vodstvo hitro izgubil proti Jorgeju Martinu in kasneje končal v pesku. Martin se je sprva nekoliko odlepil od tekmecev, nato pa ga je z boljšim ritmom lovil najboljši v dopoldanskih deževnih kvalifikacijah Marc Marquez.

Pet krogov pred koncem je vodilni v skupnem seštevku storil manjšo napako, dohitel in prehitel pa ga je osemkratni svetovni prvak in se mu odpeljal, nato pa štiri kroge pred koncem zdrsnil s steze. Nanjo se je vrnil in ob številnih padcih osvojil sedmo mesto, zaradi kasnejših kazni pa je napredoval na šesto in prejel štiri točke.

Novo razočaranje je doživel tudi svetovni prvak, Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), ki je padel na začetku preizkušnje in ostal brez uvrstitve.

V skupnem seštevku ima Martin zdaj 92 točk, novinec v kraljevem razredu Acosta je napredoval na drugo mesto in ima 63 točk, tretji pa je po padcu ostal Italijan Enea Bastianini (Ducati) z 59 točkami.

Nedeljska klasična dirka se bo začela ob 14. uri. V prvi vrsti bosta ob Marcu Marquezu začela še Italijan Marco Bezzecchi (VR46) in Martin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!