Rossi MotoGP-ju maha v slovo

Avtomoto 5. Avg 202117:23 0 komentarjev
Rossi bo po koncu te sezone končal kariero. Foto: Guliverimage

Italijanski dirkač in devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi je sporočil, da bo po koncu te sezone končal bogato kariero. "Doktor" bo zadnjo dirko tako odpeljal novembra v Valencii, če ne bo presenečenja, pa bo športno pot sklenil z 89 zmagami v najmočnejšem razredu.

Pri 42 letih bo kariero sklenil motociklist, ki je zaradi svojih uspehov in karizme postal sinonim tega dirkaškega športa. Svojo kariero je začel leta 1996, skupno nabral 115 zmag, od tega 89 v razredu MotoGP. V najmočnejšem razredu je Valentino Rossi osvojil sedem naslovov prvaka, še dva pa je dodal v razredu 125 in 250 kubičnih centimetrov.

Govoric o zaključku kariere je bilo v zadnjem času veliko, Italijan pa je vse skupaj potrdil na četrtkovi novinarski konferenci pred veliko nagrado Štajerske v Spielbergu. “Dejal sem, da se bom o prihodnosti odločil po poletnem premoru in tukaj sem. Po koncu sezone bom zaključil,” je za začel legendarni Italijan. “To bo na žalost zadnje pol sezone moje kariere kot dirkača v MotoGP. Težko je, gre za zelo žalosten trenutek, saj kar težko razmišljam o tem, da prihodnje leto ne bom več vozil, saj sem to počel zadnjih 30 let.”

Doktorjevo življenje se bo močno spremenilo. “Za mano je zelo dolgo potovanje, ki je bilo resnično zabavno. 25, 26 let neverjetnih spominov in trenutkov, z vsemi fanti, ki so delali zame. Nimam veliko za reči, razen hvala.

Rossi bo v letu 2022 zagotovo spremljal dogajanje v MotoGP, saj v to tekmovanje prihaja njegova ekipa Aramco Racing Team VR46, ki bo tesno sodelovala z Ducatijem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!