Gajser v Belgiji nekoliko bolj zadržan

Avtomoto 24. Jul 202218:12 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v Belgiji osvojil sedmo mesto v elitnem razredu MXGP, potem ko je bil sedmi tako v prvi kot drugi vožnji. Zmagal je Nizozemec Brian Bogers.

Gajser je sicer prepričljivo prvi v seštevku sezone, pred današnjo dirko je imel kar 125 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem. Po Lommelu se je ta le za malenkost zmanjšal, saj je najbližji tekmec, zmagovalec sobotnih kvalifikacij Švicar Jeremy Seewer, tokrat končal na petem mestu in dobil le tri točke več kot Slovenec.

V današnji prvi vožnji je Gajser že startal zadržano in bil na začetku četrti, v naslednjih krogih pa je izgubil še nekaj mest, ko ga je na zahtevnem mivkastem terenu prehitelo še nekaj tekmecev. Na koncu mu je ostalo sedmo mesto.

V ospredju je bil najbolj prepričljiv Bogers, ki se je po nekaj krogih prebil v vodstvo in tam ostal do konca. Drugi je bil njegov rojak Calvin Vlaandern, tretji pa Francoz Romain Febvre.

Podobno je bilo v drugi vožnji, ko Gajser prav tako ni imel pravih možnosti za preboj proti vrhu. V ospredju so na vrhu končali trije Nizozemci. Zmagal je Glenn Coldenhoff, drugi je bil Vlaanderen, tretji pa Bogers. A za slednjega je bilo tudi to dovolj, da je zmagal v seštevku dirke, kjer je zbral 45 točk, eno več kot Vlaanderen in dve več kot Coldenhoff.

Gajser je z današnjimi 28 točkami skupno zdaj pri 605, Seewer jih ima 483.

V razredu MX2 so bili najboljši Belgijec Jago Geerts, Nizozemec Kay de Wolf in Francoz Tom Vialle. Slovenski dirkač Jan Pancar je uvodno vožnjo končal na 13. mestu, drugo na 11., tudi skupno pa je bil na dirki 11., dobil je 18 novih točk v SP.

V seštevku je prvi Geerts s 590 točkami, Pancar je 12. z 200 točkami.

Naslednja dirka bo 7. avgusta v švedski Uddevalli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!