Tim Gajser tudi prihodnjo sezono na hondinem motociklu

Avtomoto 7. Sep 202211:07
Delite:
Foto: Guliverimages

Tim Gajser bo tudi prihodnje leto dirkal za Hondino tovarniško ekipo HRC. Kot so sporočili iz ekipe, je slovenski motokrosist z njimi podpisal večletno pogodbo.

“Bila je lahka odločitev, da nadaljujemo to neverjetno razmerje z ekipo HRC,” je za uradno spletno stran dejal slovenski šampion.

Gajser, ki bo 8. septembra dopolnil 26 let, je sezono svetovnega prvenstva v razredu MXGP sklenil na najlepši možni način z zmago na dirki za veliko nagrado Turčije. S 43. zmago v karieri, 38. v kraljevskem razredu, je potrdil še peti naslov svetovnega prvaka.

“Zame je ekipa kot druga družina in nikjer drugje se ne počutim tako dobro kot tukaj. Vedno si rečem, srečen dirkač je hiter dirkač. Delo z vsemi v ekipi HRC je tako zelo prijetno, in tu mislim tako delo z vsemi tehniki na Japonskem, z mojim mehanikom in fizioterapevtom, zato se vedno veselim dirkanja,” je še dejal.

“S Hondo sem zmagal na petih svetovnih prvenstvih, tako da se zelo dobro počutim na vozilu CRF450R, vedno opravijo tako odlično delo pri razvoju in izboljšavah stroja, zato vem, da bom še naprej vozil motocikel, s katerim bom lahko osvojil tudi naslov številka šest v letu 2023. Velika hvala vsem mojim podpornikom po vsem svetu in veselim se srečanja z vami v ekipi HRC naslednje leto,” je sklenil Gajser.

Po osvojitvi naslova svetovnega prvaka v motokrosu v razredu MX2 (250cc) leta 2015 se je Tim Gajser naslednje leto preselil v vrhunski razred MXGP in osvojil prvenstvo skupaj z naslovom novinca leta. Čeprav naslednji dve leti ni osvojil naslova, je Gajser uspeh ponovil v letih 2019 in 2020, ko je osvojil zaporedna naslova prvakov, s četrtim letošnjim naslovom v kraljevskem razredu MXGP pa je osvojil skupno pet naslovov v svetovnem prvenstvu v motokrosu.

Komentari

Vaš komentar