Tim Gajser v Španiji do novih stopničk

Avtomoto 17. Okt 202116:54 > 20:53 1 komentar
Foto: HRC Racing

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva elitnega razreda MXGP v španskem Intu Xanaduju - Arroyomolinosu osvojil tretje mesto. Bil je četrti v prvi vožnji in drugi v drugi. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings, ki se je tako še utrdil v vodstvu skupnega seštevka, Gajser pa je skupno tretji. Za vodilnim ima 15 točk zaostanka.

Kvalifikacije je slovenski dirkač končal na drugem mestu za Nizozemcem, po startu prve vožnje pa vozil na četrtem in potem večino dirke na tretjem mestu. A ob koncu je naredil napako, padel in izgubil eno mesto, pred njim pa je končal tudi Herlings, ki se je moral po slabem startu prebijati iz ozadja.

Prvo vožnjo je dobil Febvre pred domačinom Jorgejem Pradom in Herlingsom. V drugi vožnji bil najboljši Herlings, ki je prehitel najprej Gajserja in potem še Prada, Gajser pa je na koncu prišel mimo Španca do drugega mesta. “Spet mi je šlo precej bolje v drugi vožnji kot v prvi. Postaja že moteče, ker se mi dogajajo te majhne napake v prvi vožnji, ki me stanejo boljše uvrstitve. Sem pa zadovoljen z obema startoma in z vožnjo v drugo,” je za spletno stran svoje ekipe pojasnil Gajser in dodal: “Zdaj nas čaka finale sezone v Italiji. Upam, da bo ob stezah v Trentinu in Mantovi tudi veliko gledalcev, ker to lahko prinese razliko. Veselim se že Trentina, proga mi ustreza in lahko naredim velik korak naprej.”

V seštevku SP je Herlings povečal naskok, zdaj ima 505 točk, Febvre je s 493 drugi, Gajser pa s 490 tretji.

MX2: Zmaga v Francijo, Pancar 17.

V razredu MX2 je zmagal Francoz Maxime Renaux pred rojakom Tomom Vialljem, tretji je bil Avstralec Jed Beaton. Slovenski dirkač Jan Pancar je v Španiji osvojil 17. mesto, potem ko je bil 20. v prvi vožnji in 15. v drugi, dobil je sedem novih točk v SP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje