Nekdanji šef avtomobilistične zveze storil samomor

Avtomoto 30. Mar 202210:06 > 10:07 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Westminstrska mrliška opazovalka Fiona Wilcox je v svojem poročilu zapisala, da je nekdanji predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze Max Mosley storil samomor. Ta je umrl 24. maja lani, za to potezo pa naj bi se odločil zaradi bolezni.

Po skoraj enem letu je v javnost prišel vzrok smrti nekdanjega prvega moža Fie. Britanec Max Mosley, ki je krovno motošportno zvezo vodil od leta 1993 do leta 2009, je v svojem domu v Londonu umrl 24. maja lani. Razlog? Strel s pištolo.

Mosley naj bi le nekaj tednov pred smrtjo izvedel, da ima neozdravljivega raka (B-celični limfom, ki napada imunske celice). Zdravniki so mu napovedali le nekaj tednov življenja, zato se je Mosley odločil, da bo življenje končal na svoj način.

Od nege in zdravljenja naj bi bil po besedah Wilcoxove izmučen, o svojem namenu pa je pisal tudi v poslovilnem pismu. Še pred tem je s svojo ženo Jean Taylor užival v zadnjem obroku, o svoji nameri pa je še večer pred smrtjo sporočil svojemu osebnemu pomočniku.

Po seksualnem škandalu se je poslovil

Že ob lanski novici se je oglasil nekdanji šef formule ena Bernie Eccelstone in izpostavil, da se počuti, kot da je izgubil brata: “Naredil je veliko za motošport, pa tudi za celotno avtomobilsko industrijo. Bil je zelo dober v prepričevanju odgovornih ljudi, da morajo biti avtomobili v prvi vrsti varni. Pa ne le dirkalni, ampak vsi.”

Mosley se je sicer leta 2008 zapletel v seksualni škandal, ki je takrat močno odmeval v javnosti. Leto kasneje se mu je iztekel četrti mandat na vrhu Fie, kjer ga je zamenjal Jean Todt, ki je mednarodni organizaciji predsedoval vse do lani. Takrat je vodenje prevzel Mohammed bin Sulayem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!