Presenečenje v Indiji, prvenstvo MotoGP je spet odprto

Avtomoto 24. Sep 202314:30 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Italijan Marco Bezzecchi (Ducati VR46) je zmagovalec dirke svetovnega motociklističnega prvenstva v elitnem razredu motoGP na novem prizorišču v indijskem Buddhu. Drugi je bil Španec Jorge Martin (Pramac Ducati). Vodilni v seštevku SP in branilec naslova Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) pa dirke po padcu ni končal.

Bagnaia je sedem krogov pred koncem, ko je vozil na drugem mestu, zdrsnil v zavoju in končal v pesku s točkovno ničlo na današnji dirki. S tem je tekmecem omogočil precej zanimivo nadaljevanje sezone, saj je zdaj vrh skupnega seštevka zelo zgoščen.

Bagnaia je sicer še ostal v vodstvu z 292 točkami. A Martin je zdaj povsem blizu, zaostaja le še 13 točk, Bezzecchi pa je po zmagi zaostanek tudi zmanjšal, ta zdaj znaša 44 točk.

Foto: Profimedia

Na tretjem mestu je današnjo preizkušnjo končal nekdanji svetovni prvak Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), ki je v zadnjem krogu celo napadel Martina, a se nazadnje moral zadovoljiti s tretjo stopničko.

Za Bezzecchija je bila današnja zmaga tudi tolažba za pokvarjeno soboto. Na novem prizorišču, kjer so imeli med kvalifikacijami in sobotno sprintersko dirko prireditelji težave z nalivi in so morali spreminjati urnik, je namreč po startu vanj trčil Luca marini in ga sklatil na tla. Bezzecchi se je sicer pobral in nadaljeval, toda višje kot do petega mesta ni mogel, zmagal pa je Martin pred Bagnaio.

V boju za naslov ostaja le trojica Bagnaia – Martin – Bezzecchi, saj četrti Brad Binder za Bagnaio zaostaja sto točk.

V šibkejših razredih moto2 in moto3 sta zmagala Španca Pedro Acosta in Jaume Masia. V moto2 je bil drugi Italijan Tony Arbolino, tretji pa Američan Joe Roberts. V moto3 pa sta si stopničke privozila še Japonca Kaito Toba in Ayumu Sasaki.

Naslednja dirka bo čez teden dni v japonskem Motegiju.