Prvič po letu 2018 v dirklaniku formule 1 znova ženska

Avtomoto 27. Sep 20238:12 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Jessica Hawkins je postala prva ženska po letu 2018, ki je znova sedla v dirkalnik formule 1. Britanka je sredi septembra na dirkališču Hungaroring testirala za moštvo Aston Martin.

Aston Martin je v torek sporočil, da je njihova dirkaška ambasadorka Jessica Hawkins pretekli teden na sloviti stezi Hungaroring testirala njihov dirkalnik iz predlanske sezone. Osemindvajsetletnica, ki se lahko pohvali z naslovom britanske prvakinje v kartingu, na zmagovalni oder pa se je zavihtela tudi v tekmovanju formula W, je na madžarskem dirkališču prevozila 23 krogov.

“Velika zahvala vsem pri Aston Martinu za izkazano zaupanje in ponujeno priložnost,” je sporočila dirkačica. “Da sem se prebila do tu, je bilo potrebno veliko krvi, solz in znoja. Ko sem prvič slišala, da se mi ponuja priložnost, sem komaj verjela. Skrivnost sem morala več mesecev držati zase, kar ni bilo najlažje. A bilo je vredno, saj sem dobila neprecenljiv vpogled. Z vožnjo dirkalnika AMR21 so se mi izpolnile sanje,” je dejala Britanka.

Foto: Profimedia

Pred Jessico Hawkins je bila zadnja ženska, ki je sedla v dirkalnik formule 1 Tatiana Calderon. Kolumbijka je oktobra leta 2018 testirala za moštvo Sauber (danes Alfa Romeo, op. p.) na mehiškem dirkališču Hermanos Rodriguez.

Nad dirkaškimi veščinami Hawkins so bili sicer navdušeni tudi pri Aston Martinu. Kot je dejal šef moštva Mike Krack, je bila odločitev, da ji ponudijo priložnost, zelo lahka. “Pristop Jessice je bil zelo zrel. Hitro se je privadila in našla svoj ritem,” je povedal Krack.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!