Razlika med Mercedsom in Red Bullom? Popolnih šest mesecev

Avtomoto 29. Sep 202320:25 1 komentar
Lewis Hamilton
Foto: Guliver Image

Sedemkratni svetovni prvak formule ena Lewis Hamilton meni, da lahko Mercedes zaostanek za Red Bullom nadoknadi samo v primeru, da bodo v naslednjih šestih mesecih na vseh področjih napredovali, kot še nikoli do sedaj.

Za Mercedesom je razočaranja poln dirkaški vikend v Suzuki, kjer so kar tri ekipe imele hitrejši dirkalnik od tistega, s katerim sta nove točke lovila Lewis Hamilton in George Russell.

“Težko si predstavljam, kakšen dirkalnik bomo v primerjavi s tekmeci imeli naslednjo sezono, toda trenutno je zaostanek ogromen. Moramo se nadejati, da bo v naslednjih šestih mesecih razvoj naše ekipe najboljši v zgodovini formule ena, da bomo lahko potrkali na vrata Red Bulla,” se Hamilton dobro zaveda, da je pred Nemci veliko dela, v kolikor bodo želeli ujeti dominantni Red Bull.

“Obstaja dokaz – to je McLaren, tega ne smemo ignorirati. To je pravi način, da napreduješ. Resnično verjamem, da lahko nekaj takega uspe tudi Mercedesu, vedno smo bili odlični, ko smo poizkušali ustavariti večjo silo pritiska na dirkalnik. To na letošnjem dirkalniku ne deluje. Vse, kar se potem zgodi je, da dirkalnik poskakuje,” dodaja sedemkratni svetovni prvak.

Hamilton v dirkaškem seštevku s 190 točkami zaseda tretje mesto, medtem ko ima vodilni Max Verstappen na svojem računu 400 točk. V konstruktorskem seštevku Nemci s 305 zbranimi točkami zasedajo drugo mesto, vodilni Red Bull jih je zbral 623.

Sezona formule ena se nadaljuje prihodnji konec tedna z dirko v Katarju. Celotno dogajanje si v živo oglejte na programih Sportkluba.