Rosberg: Trpel sem zaradi Hamiltona

Avtomoto 3. Jan 202210:28 > 11:47
Foto: Guliverimage

Nico Rosberg, svetovni prvak v formuli ena iz leta 2016 in nekdanji dirkač Mercedesa, ni najlažje prenesel poraza nekdanjega moštvenega kolega Lewisa Hamiltona v boju z Maxom Verstappnom na zadnji dirki sezone v Abu Dabiju.

Max Verstappen je v zadnjem krogu zadnje dirke sezone formule ena prehitel Lewisa Hamiltona in mu preprečil pohod na osmi naslov svetovnega prvaka.

“Bilo mi je težko, zelo težko. Nič več nimam z Mercedesom, toda oni so moja družina. Res sem trpel zaradi Hamiltona,” je izjavil dirkač, ki je zadnji pred Verstappnom v skupnem seštevku ugnal Britanca. To mu je po zelo napetem zaključku sezone uspelo v letu 2016, po katerem se je Nemec poslovil od dirkanja v kraljici motošporta.

Nemec priznava, da je pokal za svetovnega prvaka v letošnji sezoni že videl v rokah Hamiltona. Ta je bil v Združenih arabskih emiratih res blizu novega rekorda – osmega naslova.

“To je videlo 99,9 odstotka ljudi. Toda sam zaključek prvenstva je bil neverjeten. Hamilton v zadnjem krogu proti Verstappnu na starih trdih gumah ni imel možnosti. A je realno vsemu temu botrovala dokaj čudna odločitev vodstva Fie, ki je dopustilo, da se dirka po trku Nicholasa Latifija in prihodu varnostnega avtomobila tik pred koncem sploh nadaljuje,” je zaključil Nico Rosberg.