Russell verjame, da bo dirkal z najboljšim vseh časov

Avtomoto 9. Sep. 202121:01
Delite:
Lewis Hamilton in George Russell si bosta v prihodnji sezoni delila garažo, foto: Guliverimage.

Po kopici potrjenih menjav pred prihodnjo sezono formule ena, so bili na medijskem terminu v ospredju predvsem dirkaču, ki bodo naslednje leto dirkali za nova moštva. Predvsem George Russell in Valtteri Bottas.

Dirkač Mercedesa Valtteri Bottas bo v prihodnjem letu dirkal za Alfa Romeo, pri komentarju glede sodelovanja pa je bil precej skrivnosten: “Resni so glede prihodnosti, Alfa Romeo je predana projektu, ne želim preveč izdati, a imamo visoke cilje, kar me zelo motivira.”

Navdušeno je o menjavi spregovoril tudi George Russell, ki bo naposled sedel v Mercedesov dirkalnik. Zadnje tri sezone se je moral spopadati z večino časa najslabšim bolidom v karavani formule ena, Williamsom.

“Najboljši vseh časov”

“Lewis je po mojem mnenju verjetno najboljši dirkač vseh časov. Z razlogom je sedemkratni prvak. Imam srečo, lahko se bom učil od najboljšega. Zaradi novih regulacij bova morala delati skupaj, da bomo znova konkurenčni,” je pred dirko v Monzi dejal Anglež.

Govora je bilo tudi o Alexu Albonu, ki je po domino efektu, ki ga je sprožil Bottasov odhod in Mercedesa, pristal v Williamsu. Kopica dirkačev mu je že izrekla dobrodošlico. “Tako sem vesel zanj, zasluži si mesto tukaj. Je odličen dirkač in človek, med nami je zelo cenjen, lepo, da se vrača,” je o tajskem dirkaču, rojenem v Londonu, spregovoril Charles Leclerc (Ferrari).

Alex Albon bo v naslednji sezoni voznik Williamsa. Foto: Guliverimage

Medtem ko je vodilni v seštevku, dirkač Red Bulla Max Verstappen znova poudaril, da v Monzi najverjetneje niso favoriti, saj steza bolj ustreza Mercedesu: “Mislim, da ne bomo tako močni, kot v Zandvoortu, že zaradi končne hitrosti. Upam pa, da bomo dovolj blizu Mercedesu, da bo zanimiv boj.”

Pomembni bodo vsi trije dnevi ta dirkaški konec tedna. Kvalifikacije so že v petek, v soboto sledi sprint dirka, kjer točke dobijo prvi trije, od treh do ene, v nedeljo nato še dirka. Na voljo je torej, skupaj s točko za najhitrejši krog na dirki, kar 29 točk.

“Pole position je vedno pomemben, a moramo le obakrat premagati Red Bull. Ni še kritično, a moramo jih, saj so dobili zadnji dve dirki. Ne smemo si privoščiti, da izgubimo točke,” je sam nase pritisk pred VN Italije naložil Lewis Hamilton.

Spored VN Italije:

Petek:
Prvi trening (ob 14:30)
Kvalifikacije (ob 18:00)

Sobota:
Drugi trening (ob 12:00)
Sprint dirka (ob 16:30)

Nedelja:
VN Italije (ob 15:00)

Komentari

Vaš komentar