Sainz: Rad bi bil prvak, a bo zelo težko

Avtomoto 15. Mar 202114:00 0 komentarjev
Carlos Sainz
Guliver Image

Carlos Sainz je pred kratkim izjavil, da bi samega sebe v naslednjih petih letih rad videl kot svetovnega prvaka Formule 1. Mediji so njegove besede predstavili veliko bolj bombastično, kot je Španec pričakoval, tako da je novi dirkač Ferrarija ponudil dodatno pojasnilo in sporočil, da so si njegovo izjavo napačno razlagali.

Na predstavitvi Ferrarija sta Charles Leclerc in Carlos Sainz spregovorila tudi o načrtih za prihodnost. Med drugim je Leclerc svojega novega moštvenega kolega vprašal, kje se vidi čez pet let “Seveda, da je bil moj iskreni odgovor, da želim biti svetovni prvak čez pet let, kar je zelo jasen odgovor vsakega dirkača Formule 1,” je pojasnil Saniz.

Španski mediji so njegovo izjavo domači javnosti predstavili kot veliko “bombo” v smislu, da je Sainz napovedal petletni načrt, da postane prvak. “To je normalno za medije, ko ljudje interpertirajo svoja sporočila ali malce zamenjano besede. Rad bi bil prvak v petih letih, toda seveda bo to zelo težko. Danes je v Formuli 1 veliko konkurence.”

Sainz se sicer že veseli sodelovanja s Ferrarijem in predvsem dejstva, da je v Maranellu našel stabilnost, ki jo je pogrešal v prejšnjih ekipah. “Komaj čakam, da zgradim stabilnost pri Ferrariju. Prvih nekaj mesecev je bilo zelo dobro, našel sem ekipo, ki me je sprejela na zelo lep način, prijetno mi je,” je dodal Sainz mlajši.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!