Štirikratni svetovni prvak za odpoved dirke v Rusiji

Avtomoto 24. Feb 202215:19 0 komentarjev
Sebastian Vettel
REUTERS/Hamad I Mohammed

Dirkač formule 1 Sebastian Vettel je po napadu Rusije na Ukrajino pozval vodstvo avtomobilističnega tekmovanja, naj odpove dirko za veliko nagrado Rusije v Sočiju.

“Ne želim in ne bom odšel v Rusijo. V tej državi ne bi smeli dirkati. Žal mi je za vse nedolžne ljudi, ki umirajo zaradi neumnih razlogov,” je, potem ko je Rusija danes zjutraj napadla Ukrajino, dejal štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel.

Nemca je napad na vzhodu Evrope močno šokiral, obenem pa je obsodil tudi vodstvo Rusije, ki ga je označil za norega. “Videli bomo, kako se bodo dogodki odvijali, a sam sem odločitev glede dirke v Rusiji že sprejel,” je sporočil voznik moštva Aston Martin.

Poleg Vettla so se oglasili tudi nekateri njegovi stanovski kolegi. Aktualni svetovni prvak Max Verstappen je dejal, da se ne spodobi dirkati v državi, ko divja vojna, medtem ko je Fernando Alonso sporočil: “Lahko se odločamo sami, a prav tako sem prepričan, da bo vodstvo formule 1 storilo, kar je najboljše za vse.”

Do dirke v ruskem Sočiju je sicer še kar nekaj časa, saj je ta na sporedu 25. septembra. Kot so sporočili iz F1, celoten konflikt spremljajo zelo pozorno, a zaenkrat komentarjev glede omenjene dirke ne bodo dajali.

Navijači so sicer že opazili, da je na uradni spletni strani tekmovanja s podstrani za prodajo vstopnic ruska preizkušnja izginila, namesto nje pa se je pojavila dirka za VN Turčije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!