Po izjemni drugi vožnji zaostal le za Italijanom

Avtomoto 27. Jun 202118:10 > 20:40
Foto: Honda Racing

Slovenski motokrosist Tim Gajser je po zmagi v drugi vožnji dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v britanskem Matterley Basinu v elitnem razredu MXGP zasedel odlično drugo mesto. Zaostal je le Italijanom Antoniem Cairoliem.

Gajser, zmagovalec prve dirke v sezoni v Rusiji, si je na dopoldanskih kvalifikacijah si je priboril sedmo izhodišče, že takrat je bil najboljši Cairoli. Italijanski veteran je nato tudi na dirki potrdil premoč in brez večjih težav do konca ostal na prvem mestu. Drugi je bil Španec Jorge Prado, tretji pa Nizozemec Jeffrey Herlings. Gajser je bil v uvodnih krogih šesti, pozneje pa je pridobil dve mesti.

V drugi vožnji je Gajser uprizoril izjemen boj in lov za tekmeci. Ob koncu dirke je ujel tudi Francoza Romaina Febvreja na prvem mestu in ga v zadnjem krogu v tesnem obračunu prehitel. A niti zmaga v tej vožnji mu ni pomagala do skupnega uspeha, ker je bil Cairoli tretji.  V seštevku sezone pa je zdaj po dveh dirkah Gajser prvi s 93 točkami, Herlings na drugem mestu jih ima 78.

Foto: Honda Racing
Tim Gajser. Foto: Honda Racing
Foto: Honda Racing
Foto: Honda Racing
Tim Gajser je v drugi vožnji padel in izgubil stik z najhitrejšimi. Foto: Honda Racing
Foto: Honda Racing
Foto: Honda Racing
Foto: Honda Racing
Foto: Honda Racing
Foto: Honda Racing
Foto: Honda Racing
Foto: Honda Racing

“Proga je bila malce drugače pripravljena, kot smo tukaj običajno vajeni, zato je bilo tudi težko prehitevati. V prvi vožnji sem zasedel četrto mesto, v drugi pa sem štartal bolje in nato čakal na priložnost za napad na vrh. Čeprav sem na koncu ostal brez zaščitne folije za očala, mi je to uspelo in sem zelo zadovoljen,” je na kratko strnil misli slovenski šampion.

V Matterley Basinu so nastopili tudi dirkači v šibkejšem razredu MX2. Slovenski dirkač Jan Pancar je bil 20. in 18., skupno na dirki pa 24. in je dobil štiri točke za SP. Zmagal je Francoz Maxime Renaux pred Italijanom Mattio Guadaninijem in Špance Rubenom Fernandezom.

Naslednja preizkušnja bo dirka za VN Italije v Maggiori čez teden dni.

Komentari

Vaš komentar