Velika nemška zaupnica Micku Schumacherju

Avtomoto 17. Jan 202311:57
Mick Schumacher Mercedes
Foto: Guliverimage

Medtem ko je nova sezona formule ena vse bližje, je o novi pridobitvi Mercedesa spregovoril prvi mož nemškega moštva Toto Wolff. Prepričan je, da lahko gre Mick Schumacher po podobni poti kot Nick de Vries.

Mick Schumacher je letos zapustil Ferrarijevo dirkaško akademijo, ki mu je pred dvema letoma pomagala do preboja v elito motošporta. Dve sezoni je bil član moštva Haas, kjer pa mu ob koncu minule sezone niso ponudili podaljšanja pogodbe. Tako je vsaj za eno leto ostal brez sedeža v formuli 1.

Priložnost je izkoristil Mercedes in ob Lewisa Hamiltona in Georga Russlla, ki ostaja vozniška naveza, kot testnega voznika dodal sina legendarnega Michaela Schumacherja.

“Verjamem, da če mu lahko zagotovimo varno okolje za nadaljnji razvoj, bo lahko v prihodnosti dober dirkač in imel redni sedež v formuli ena. Podobno, kot smo iz rok izpustili Nycka de Vriesa, da bi si ustvaril kariero, bi se to lahko zgodilo Micku. Ali bo to v naši ekipi ali v kakšni drugi, tega trenutno ne vemo,” je za Sport Bild dejal Toto Wolff, prvi mož Mercedesa.

Toto Wolff
Foto: Eibner/Memmler via Guliver

Nick de Vries je bil rezervni dirkač slovite nemške avtomobilistične znamke v letih 2021 in 2022. Svojo priložnost v F1 je lani dočakal v Williamsu na VN Italije in jo dodobra izkoristil. Na tretjem treningu je menjal obolelega Alexa Albona in nato na kvalifikacijah zasedel 13. mesto ter na dirki celo 9. mesto in tako že na debiju prišel do svojih prvih točk. S predstavo je prepričal Alpha Tauri in si zagotovil sedež za letošnjo sezono.

Mick bo torej moral predvsem pokazati potrpežljivost, medtem ko njegov odnos do dela, ki ga je podedoval od očeta, nikoli ni bil sporen. “Pri nas bo veliko prispeval, ker je eno leto že vozil nov dirkalnik in je bil sicer v F1 dve leti. V veliko pomoč bo pri simulatorju in pri ocenjevanju avtomobila na splošno. Dobro ga bo imeti ob stezi in v sobi za poročanje,” je dodal Wolff.

Letos le eno testiranje

Mercedes sicer upa, da bo v letu 2023 vendarle uspel odkleniti ves potencial dirkalnika, ki jim je lani povzročal številne preglavice. Proti koncu sezone so sicer močno popravili formo, številni jih tako letos znova pričakujejo v boju za zmage.

“Mislim, da zdaj razumemo, kje smo zgrešili in kje so pomanjkljivosti ter kje so vrzeli v poznavanju avtomobila. Trdo delamo na tem, da bi predstavili dirkalnik, ki bi vse to rešil,” pravi Wolff.

Nova sezona se bo začela že 5. marca v Bahrajnu. Prihodnji mesec se bodo začele vrstiti predstavitve novih dirkalnikov, Mercedesova je na sporedu 15. februarja. Testiranje bo letos samo eno in bo trajalo od 23. do 25. februarja, prav tako Sakhirju v Bahrajnu.

Tudi letos bo vso dogajanje ekskluzivno na voljo na Sportklubu.

Komentari

Vaš komentar