Verstappen najhitrejši na prvem, Bottas na drugem treningu

Avtomoto 19. Nov. 202116:15 > 16:192 komentarja
Delite:
Valtteri Bottas. Foto: REUTERS/Hamad I Mohammed via Guliver

Valtteri Bottas je bil najhitrejši na drugem prostem treningu pred Veliko nagrado Katarja, ki prvič v zgodovini gosti karavano formule ena. Na drugem mestu se je nekoliko presenetljivo znašel Pierre Gasly, tretji pa je bil Max Verstappen, ki mu je pripadel prvi trening. Komisarji so sicer v petek sprejeli tudi končno odločitev glede njegovega manevra v Braziliji, ko je Lewisa Hamiltona pri branjenju položaja izrinil s steze. Pritožbo Mercedesa so zavrnili.

Mercedes je na drugem treningu pokazal nekoliko boljši ritem. Na prvem mestu je tako končal Finec Valtteri Bottas, ki je bil za dobri dve desetinki hitrejši od Pierra Gaslyja (+0,209), ki je bil hiter že na prvem prostem treningu. Tretji najhitrejši je bil trenutno vodilni v prvenstvu Verstappen, tik za njim pa Britanec Lewis Hamilton. Dobri začetek dirkaškega vikenda za AlphaTauri je potrdil tudi Juki Cunoda, ki je končal na sedmem mestu.

Verstappen razred zase na prvem treningu

Nizozemec, ki ima tri dirke pred koncem pred prvim zasledovalcem Lewisom Hamiltonom 14 točk naskoka, je bil s časom 1:23,723 za skoraj pol sekunde hitrejši od Pierra Gaslyja (+0,437). Sledila sta oba dirkača Mercedesa, Valtteri Bottas (+0,471) pred Britancem (+0,786).

Protožba zavrnjena

FIA je sicer sporočila in pojasnila odločitev glede nizozemsko-britanskega obračuna v Interlagosu, ki je ves teden buril duhove. Olje je na ogenj po dirki prilil Mercedes, ki je po objavljenem posnetku z zornega kota Verstappna vložil zahtevo po dodatnem pregledu, na podlagi na novo pridobljenih dokazov. Komisarji so naposled ocenili, da se zahteva nemškega moštva zavrne. Dodatni posnetki naj ne bi bistveno vplivali na njihovo presojo.

“Pričakovano. Želeli smo sprožiti diskusijo, saj bo najverjetneje to tema še nekaj dirk, to nam je tudi uspelo. Nismo pričakovali, da bi se iz tega izcimilo kaj več,” je odločitev komentira šef Mercedesa Totto Wolf.

Posnetek boja Hamilton proti Verstappnu:

Spored za VN Katarja:

Sobota: tretji trening (12.00), kvalifikacije (15.00)

Nedelja: dirka (15.00)

Komentari

Vaš komentar