Vettel: Nisem zaskrbljen zaradi pomanjkanja testiranj

Avtomoto 15. Jan 202110:36 > 10:41
Mark Thompson/Getty Images

Sebastian Vettel ni zaskrbljen, kako bo nastopil na svoji debitantski dirki za novo ekipo Aston Martin na začetku sezone 28. marca v Bahrajnu.

Testiranja so v veliki meri omejena, tako da nas pred prvo dirko v Bahrajnu čaka samo eno testiranje dolgo tri dni. V tem času si bo moral Sebastian Vettel čas na testiranju deliti z moštvenim kolegom Lancom Strollom, kar pomeni, da bo imel na voljo za spoznavanje z dirkalnikom Aston Martina zgolj dan in pol. Ob predpostavki, da bo vse potekalo po načrtih.

Iz tega stališča bodo izkušnje veliko pomenile Nemcu, ki bo v novem bolidu pred prvo dirko preživel približno deset ur. “Po vseh spremembah je postalo jasno, da bomo imeli samo en test pred začetkom sezone. To bo za mene prva priložnost, da se usedem v novi bolid Aston Martina. Toda dovolj sem izkušen in ne skrbi me, da ga bom za začetek testiral samo dan in pol, če je s tehniko vse v redu,” je miren Vettel.

Nisem zaskrbljen zaradi takšnega položaja, saj vas izkušnje in leta v Formuli 1 učijo, da se hitro navadite na omejene teste. Najpomembnejše bo, da maksimalno izkoristimo čas na progi, da bi zbrali čim več podatkov, nato pa moramo z inžinerji čim bolje pripraviti nastavitve za začetek prvenstva,” dodaja štirikratni svetovni prvak.

Komentari

Vaš komentar