Zgodovina napoveduje spektakularen "Serbian Bowl"

CEFL, Kragujevac wild boars

V finalu prve srbske lige v ameriškem nogometu, Serbian Bowlu XIII, Wild Boarsi iz Kragujevca pričakujejo GAT Dukes iz Novega Sada. Odločitev o zmagovalcu bo padla v soboto na glavnem igrišču stadiona "Čika Dača". Neposredni prenos zanimivega obračuna v soboto ob 17:00 na SK 3.

Na stadionu “Čika Dača” se bosta srečala zadnja dva srbska prvaka. Ekipa iz Novega Sada je leta 2015 osvojila svoj edini naslov, Kragujevčani pa branijo naslov, potem ko so lani slavili že šestič v zgodovini. “Tekme proti Wild Boarsi so vedno čvrste in negotove. Obe ekipi igrati kvaliteten nogomet in pričakujem odličen dvoboj, kjer bomo gledali trdo bitko ofenzivnih in defenzivnih linij. Menim, da bosta odločali disciplina in taktična priprava. Pripravljeni gremo v finale in iščemo zmago s tem pa tudi uresničitev cilja, ki smo si ga zadali na začetku sezone,” je odločen član GAT Dukes, Luka Vunović.

Pričakujem spektakel v pravem pomenu te besede – od organizacije finala, igrišča in gledalcev, za katere verjamem, da jih bo veliko in bodo dodali svoje. Lahko bi odločila večja želja, tako vsakega posameznika kot celotne ekipe, ki mora igrati kot eno, enako velja za fizično pripravo. Ni dvoma, da bo največja bitka potekala med največjimi na igrišču, ofenzivne in defenzivne linije obeh ekip in od tega bo odvisen končni razplet. Po porazu proti Vukovim smo dvignili formo na višji nivo iz tekme v tekmo in verjamem, da bomo pripravljeni, da finale odigramo tako kot treba,” je optimističen Goran Zec, eden najboljših igralcev GAT iz Vojvodine.

Pričakujem močno in neodločeno tekmo, glede na to, da se naši ekipi dobro poznati, igralci in trenerji. Vsa ta znana imena v svetu domačega ameriškega nogometa brez dvoma zagotavljajo, da bo tekma ponudila prave nogometne poteze, ki so obenem tudi pravi pokazatelj napredka tega športa v Srbiji,” je dejal glavni trener Wild Boars Aleksandar Ristić Alf.