Dobre novice: Nesrečni Damar Hamlin je pri zavesti

Ameriški nogomet 6. Jan 202310:08 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Zdravstveno stanje Damarja Hamlina, igralca ameriškega nogometa pri ekipi Buffalo Bills, se je tri dni po srčnem zastoju na tekmi izboljšalo. Kot so sporočili zdravniki, je pri zavesti in lahko z njimi tudi komunicirajo, pišejo mediji.

“Hamlin je še vedno v kritičnem stanju na ventilatorju, ne more govoriti, a se je lahko z nami pisno sporazumeval. Storil je velik napredek, zdaj pa je naša naloga, da ga odvadimo od ventilatorja, da bo lahko samostojno dihal,” je prek video konference dejal Timothy Pritts, zdravnik v bolnišnici v Cincinnatiju.

Taki je tudi povedal, da je bilo prvo vprašanje Hamlina, ko se je zbudil iz kome, ali so njegovi Billsi v Cincinnatiju zmagali.

Zdravniki naj bi mu odgovorili pritrdilno, češ da je zmagal svojo bitko življenja. Tekmo so po njegovem kolapsu sicer prekinili.

Trenutek, ko se je ustavilo srce nesrečnemu Američanu, oživljati so ga morali kar dvakrat:

Zasluge, da je Hamlin preživel, zdravniki pripisujejo tudi izjemnemu odzivu medicinskega osebja na tekmi, vključno s srčno-pljučnim oživljanjem, ki ga je izvajal Billsov pomočnik trenerja Denny Kellington.

O prihodnosti Hamlina nihče noče ničesar napovedovati, ničesar ugibati, pravijo pa, da bo treba opraviti dodatne preiskave, da bodo ugotovili, zakaj je do srčnega zastoja prišlo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!