Le'Veon Bell v Pittsburghu že preteklost?

NFL 13. Nov 201822:25 > 22:34
Jim Rogash/Getty Images

LeVeon Bell bo uradno izpustil sezono 2018, saj ni izpolnil roka in do torka ni podpisal pogodbe, s katero bi v celotni sezoni prejel 14,5 milijona dolarjev.

Bell, ki je večino aktualne sezone preživel na miamijskih plažah, namreč po pravilih lige v tej sezoni ne more več igrati, saj ni podpisal t. i. franchise taga, ki ga je prejel že julija. Saga med tekačem in Pittsburgh Steelers se tako končuje, Bell pa bo marca bržkone iskal nov dom.

Vodstvo Steelersov je bilo sicer nekajkrat v tej sezoni zelo optimistično, da se bo Bell vrnil in zaigral vsaj v drugi polovici sezone — a 26-letni tekač v dosedanjih dveh mesecih ni pokazal znakov, da bi se rad vrnil v Pittsburgh.

Razumem, da ima nogomet tudi poslovno plat,” je v torek še preden je ura odbila štiri popoldan po lokalnem času, dejal trener Steelersov Mike Tomlin. “Resda obstaja veliko plati igre in poslovna je zagotovo ena izmed glavnih. To je profesionalni šport. Čeprav poslov ne razumemo vedno najbolje, te odločitve občutimo. Zato nismo šokirani, ko nekdo posel postavi na prvo mesto,” je še dejal Tomlin in na vprašanje o tem, kaj bo storil, če se Bell ne prikaže, dejal: “Pa naj bo tako“.

Bell se nato resnično ni prikazal, kar pomeni da tekača ne bomo videli v sezoni 2018. Pred torkovim rokom je sicer Bell zaradi prostovoljne odsotnosti izgubil že 8,5 milijona dolarjev, z nadaljevanjem tihe stavke pa bo izgubil še preostanek šestih milijonov dolarjev.

Jasno je, kaj je Bellov motiv za odsotnost in odločitev, da popolnoma izpusti sezono 2018 — premalo denarja, ki so mu ga Steelers pripravljeni plačati. Bell in številni drugi igralci ameriškega nogometa so mnenja, da je njihova kariera kratka in ob številnih poškodbah glave, strganih kolenskih vezeh in ahilovih tetivah nikoli ne vedo, kdaj utegne biti njihova zadnja tekma v ligi NFL, zato si želijo donosnejše pogodbe. Le dva primera v tej sezoni: Earl Thomas (Seattle Seahawks) in nesrečni Dez Bryant (New Orleans Saints).

Bell je v petih sezonah v ligi pretekel 5.336 jardov in dosegel 35 touchdownov, vse v dresu Steelersov, ki so ga leta 2013 izbrali kot 48. na naboru. Steelers, ki trenutno zasedajo drugo mesto v konferenci AFC, se bodo še naprej na poziciji tekača zanašali na Jamesa Connerja, za katerega pa očitno navija tudi Bell, saj je le nekaj ur pred rokom oddal glas za Connerja in skuša soigralcu pomagati priti do nastopa na Pro Bowlu.

Conner in soigralci sicer bolj upajo na nastop na Super Bowlu, ki ga bo letos gostila Atlanta, Bell pa bo lahko obe tekmi gledal v udobju domačega kavča in se pripravljal na free agency, v katerem bo zagotovo najbolj vroče ime, posledično pa se bo zanj potegovalo veliko ekip z veliko denarja. Kje bo Bell igral v sezoni 2019, bo pokazal čas, izredno malo verjetnosti pa je, da bi se po tokratni drami vrnil v Pittsburgh.