Vikingi gredo odkrito po Superbowl – prišel še Ngakoue!

NFL 30. Avg 202015:35 > 15:44
Harry Aaron/Getty Images

Eden izmed boljših obrambnih igralcev lige NFL, Yannick Ngakoue, se iz vroče Floride seli na mrzli sever, natančneje v Minneapolis.

 V zameno za izjemnega “pass-rusherja” so jaguarji prejeli izbor 2. kroga na naslednjem naboru in pogojno še izbor v 5. krogu na naboru leta 2022. Vest ne preseneča, saj je bilo jasno, da želi Ngakoue oditi iz kluba, potem ko mu je Jacksonville pod nos pomolil takoimenovani “Franchise tag”.

Namesto tega je želel kar celo sezono odsedeti, pri Minnesoti pa niso sedeli križem rok in poklicali njegovega agenta ter se dogovorili za sodelovanje.

Z vikingi se je Ngakoue dogovoril za eno sezono, Ngakoue pa je srečen, da sedaj igra v ekipi, ki ima dejansko visoke ambicije, cilja celo na uvrstitev v Superbowl. Jacksonville je pred tremi leti igral konferenčni finale, trenutno pa je ekipa na ameriških lestvicah po moči povsem pri repu, saj gre franšiza v t. i. “rebuild”.

Prej omenjeni “pick” 5. runde na naboru se bo spremenil v izbiro 4. kroga, če bo Ngakoue letos izbran na tekmo vseh zvezd (Pro Bowl), v primeru nastopa ekipe Vikings v Superbowlu pa bo to celo izbor 3. runde.

Igralec roba obrambne linije je doslej v ligi zbral 37.5 sacka, 24 vsiljenih izgubljenih žog ter dve prestreženi podaji, kar pa lahko še posebej veseli strokovni štab Minnesote je dejstvo, da je v štirih letih pri Jags manjkal le na eni sami tekmi!