Šok v Chicagu: Ne začenja Foles, temveč Trubisky!

NFL 5. Sep 20209:49 > 10:32
Getty Images

Potem, ko je večina ameriških medijev ugibala, da bo letošnjo sezono kot podajalec pri ekipi Chicago Bears začel Nick Foles - pripeljali so ga iz Philadelphie - je strokovni štab presenetil z včerajšnjo novico.

Za centrom bo tekme vsaj v štartu sezone začenjal Mitch Trubisky. Podajalec, ki ga je ekipa Chicaga izbrala na naboru leta 2018, vendar za zdaj ni upravičil pričakovanj. Novica je kar precejšnje presenečenje, saj so pred sezono Bears pripeljali zmagovalnega “quarterbacka” iz Superbowla predlani, Nicka Folesa.

Temu so se v Jacksonvilleu odrekli in ga poslali k “medvedom”, kjer bo zdaj vsaj na začetku rezerva. Strokovni štab je včeraj namreč sporočil, da bo uvodno tekmo sezone naslednjo nedlejo začel Trubisky. Mladenič je očitno na pripravljalnih treningih bolj prepričal.

V ligi NFL sta včeraj sicer odjeknili še dve veliki “bombi”. Ena je povezana s tem, da so se pri Dolphins za sodelovanje zahvalili Joshu Rosenu. Podajalec bo tako v svoji tretji sezoni zamenjal že tretjo “postajo”, potem ko v Arizoni in Miamiju ni zadovoljil. Druga velika novica pa je Washingtonova “košarica” veteranu Adrianu Petersonu. Tekač naj bi menda sedaj razmišljal o koncu kariere.