DeMarcus Ware po 12 letih odhaja v pokoj

NFL 14. Mar 201711:59 > 12:12
Getty Images

Linebacker Denver Broncos DeMarcus Ware je v ponedeljek zvečer na svojem Twitter profilu objavil, da se po 12 letih igranja v ligi NFL od le-te poslavlja. "Prišel je čas," je zapisal Ware, ki se mu je pogodba z Broncos iztekla februarja letos.

DeMarcus Ware je večino kariere preživel pri moštvu Dallas Cowboys, a vrhunec svoje kariere je doživel z Denver Broncos. Kot član slednjih je v sezoni 2015 osvojil naslov prvaka lige NFL, potem ko je Denver s 24:10 premagal Carolina Panthers na Super Bowlu 50.

Ware je bil s strani Dallasa izbran leta 2005 kot 11. v prvem krogu nabora. V bogati karieri je zabeležil 138.5 sackov nasprotnih podajalcev, kar ga uvršča na osmo mesto večne lestvice lige. Vsi igralci, ki so na lestvici pred njem, so člani Hiše slavnih, katere član bo najverjetneje postal tudi Ware. Nesmrtnim se lahko Ware pridruži pet let po upokojitvi.

V svoji karieri je Ware kar devetkrat potoval na ProBowl, a je imel v zadnjih letih ogromno težav s poškodbami. V zadnji sezoni je igral predvsem v senci svojega soigralca Vona Millerja, s katerim sta bila v sezoni 2015 izmed najzaslužnejših za osvojitev Super Bowl prstana. Ware je bil sicer eden izmed osmoljencev – med ropom njegove hiše lanskega oktobra so mu nepridipravi namreč poleg gotovine odnesli tudi šampionski prstan. 

https://www.instagram.com/p/BRl491QFB-p/

Med igralci, ki so v svoji karieri odigrali vsaj 100 tekem, je Ware na tretjem mestu s 0.78 sacka na tekmo. Pred njem sta le legendarna Reggie White (0.85) in Lawrence Taylor (0.79).