JPP ostaja v New Yorku, Hightower nadaljuje s Patrioti

NFL 17. Mar 201720:09 > 20:33
Getty Image

Jason Pierre Paul in New York Giants sta se dogovorila o podaljšanju pogodbe. Dont'a Hightower ostaja pri New England Patriots, Minnesota Vikings pa imajo novega tekača.

Jason Pierre-Paul je bil sicer prejšnji mesec taggan s strani New York Giants, ki niso izgubljali časa s pripravo pogodbe za odličnega defensive enda. Pierre-Paul bo član Giantsov še naslednja štiri leta, pogodba pa je vredna 62 milijonov dolarjev. Od tega jih je 40 zagotovljenih.

JPP je lansko sezono zaradi poškodbe končal predčasno. Zaigral je na 12 tekmah in zbral sedem sackov nasprotnih podajalcev. 28-letnik je javnost močno razburkal leta 2015, ko je pri praznovanju ameriškega dneva neodvisnosti prišlo do nesreče s pirotehničnimi sredstvi, posledice pa so bile dokaj hude – Pierre-Paulu so namreč amputirali dva prsta na desni roki.

Giants naj bi sicer še nekoliko okrepili vrste podajalcev in iz vrst mestnega tekmeca New York Jets pripeljali podajalca Gena Smitha.

Še naprej uspešno trgujejo pri prvakih iz New Englanda. Patriots bodo še naslednja štiri leta lahko računali na Dont’o Hightowerja. Linebacker bo v naslednjih štirih letih zaslužil 43,5 milijonov dolarjev, od tega jih je 19 zagotovljenih. Še naprej ostaja uganka kaj bodo Pats storili z Malcolmom Butlerjem, ki se je v četrtek mudil pri New Orleans Saints. Butlerja se je v zadnjem času močno povezovalo s Saints, a naj bi bilo po navedbah ameriških virov za sedaj vse skupaj še dokaj daleč od dogovora med Patriots, Saints in Butlerjem.

Novega tekača imajo pri Minnesota Vikings. Latavius Murray bo očitno pri Vikings nadomestil Adriana Petersona. Murray je z Vikingi podpisal triletno pogodbo. Podpis pogodbe z Murrayem pomeni, da si bo moral novega delodajalca najti Peterson, hkrati pa se je odprlo mesto tekača pri Oakland Raiders (Murrayev zdaj že nekdanji klub op. a.).

Prav pri Raiders pa naj bi obstajala močna želja po Marshawnu Lynchu, ki se je upokojil po sezoni 2015. Mr. Skittles se je v petek mudil na obisku pri Seattle Seahawks, a naj bi bil slednji prijateljske narave. V kolikor se Lynch vrne v ligo NFL, ne bi bil prvi. Odmevnejše vrnitve po upokojitvah: Brett Favre, Terrell Owens, Deion Sanders, itd.

Poleg Petersona še naprej brez kluba ostaja Darrelle Revis, proti kateremu pa je preiskovalni sodnik v Pittsburghu ovrgel vse obtožbe za incident, ki naj bi se zgodil prejšnji mesec. Revisu naj bi sredi noči sledila dva moška, nekdanji član NY Jets pa naj bi z njima zaradi tega fizično obračunal. Obtožnico je pittsburški sodnik ovrgel, Revis pa je javno izkazal interes po tem, da bi postal član Pittsburgh Steelers.