Grozen prizor na tekmi tedna, igralec se je zgrudil (VIDEO)

Ameriški nogomet 3. Jan 20238:54 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Na najbolj željno pričakovani tekmi tedna v ligi NFL, ki je tudi zaključila 17. krog tekmovanja v sezoni 2022, se je sredi prve četrtine pred igralci in gledalci zgodil srhljiv prizor. Po trku branilca Buffala Damarja Hamlina z lovilcem Cincinnatija Teejem Higginsom, je prvi najprej vstal, potem pa padel kot pokošen.

Pri vodstvu 7:3 za Bengals je igralcem na zelenici zaledenela kri. Hamlin je vstal, potem pa se zgrudil, kot da bi se mu “zaustavil sistem”.

Hamlinu so na igrišču z oživljanjem sicer povrnili utrip srca, a je imel težave z dihanjem. V lokalni bolnišnici so ga spravili v komo, da mu je zdravnik namestil cevko za pomoč pri dihanju.

Tekma je bila začasno prekinjena, igralci obeh moštev so pokleknili ob nesrečniku in molili ter upali na najbolje, čez dobro uro pa je bila tekma odpovedana. Zanimivo in predvsem nedopustno dejstvo, ki je pricurljalo v javnost, je to, da so vrnitev na igrišče zavrnili igralci sami in ne organizacija lige NFL, na čelu s komisarjem Rogerjem Goodellom.

Potezo so naknadno sprejeli igralci in strokovna štaba obeh ekip, saj jim je osem-minutno oživljanje kolega prišlo do živega.

Usoda tekme med ekipama, ki obe kandidirata za uvrstitev v februarski Super Bowl, bo znana v prihajajočih urah. Upajmo, da bo s Hamlinom, ki ga je na srečanje prišla spodbujat tudi njegova ožja družina, vse v najlepšem redu.

Ob prizorih sinočnjega dogajanja v Cincinnatiju je oživel spomin na lanski EURO, ko se je na tekmi Danske in Finske Christian Eriksen ob koncu prvega polčasa zgrudil, saj je doživel srčni zastoj in “začasno umrl”.

Danec je okreval do te mere, da danes lahko igra nogomet na najvišji ravni. Pri udejstvovanju v dresu Manchester Uniteda mu pomaga srčni spodbujevalnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!