Javil se je Eriksen in svetu sporočil, da se počuti dobro

Euro 15. Jun 202110:42 > 11:21 0 komentarjev
Christian Eriksen se je javil na Instagramu. Foto: Instagram/chriseriksen8)

Spomin na grozljiv prizor iz 43. minute sobotne tekme med Dansko in Finsko, ko se je na tla zgrudil Christian Eriksen, je še zelo svež. A iz dneva v dan iz Kobenhavna prihajajo bolj spodbudne novice o njegovem okrevanju. Za zadnjo je poskrbel kar sam, z objavo na Instagramu.

“Pozdrav vsem. Velika zahvala za vsa vaša sporočila, ki sem jih dobil s celega sveta. Veliko pomenijo meni in moji družini. V redu sem glede na okoliščine. Še vedno me čaka nekaj pregledov v bolnišnici, a se počutim dobro. Zdaj pa bom navijal za fante danske reprezentance na naslednjih tekmah. Igrajte za Dansko. Z dobrimi željami, Christian,” je svoje prve misli po srčnem infarktu na evropskem prvenstvu 2020 delil Christian Eriksen.

29-letni vezist se še vedno nahaja v bolnišnici Rigshospitalet v danski prestolnici. Da je po zastoju srca ostal živ, je s hitrim posredovanjem poskrbela zdravniška služba. Do njihovega prihoda na zelenico se je kapetansko odzval tudi Simon Kjaer.

Zdravnik danske reprezentance je kasneje povedal, da so Eriksena za trenutek “že izgubili“, a je hiter odziv na zelenici in v bolnišnici preprečil najhujše ter Eriksena spravil v stabilno stanje, zunaj življenjske ogroženosti.

Prva priložnost za navijanje za svoje soigralce bo imel Christian v četrtek ob 18. uri, ko se bo Danska pomerila z Belgijo. Uvodni obračun so sicer Danci izgubili, z 1:0 so jih ugnali Finci.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!