Lamar Jackson drugič najkoristnejši igralec lige NFL

Ameriški nogomet 9. Feb 20248:42 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Podajalec Baltimore Ravens Lamar Jackson je bil drugič v karieri izbran za najkoristnejšega igralca rednega dela lige NFL ameriškega nogometa, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Prvič je prestižno nagrado prejel v sezoni 2019/20.

Sedemindvajsetletni Jackson je z Baltimorjem v rednem delu sezone dosegel 13 zmag ob štirih porazih. Med podajalci pa je izstopal po jardih s tekom (821).

Jackson je v glasovanju ugnal štiri preostale nominirance, in sicer Brocka Purdyja in Christiana McCaffreyja (oba San Francisco) ter Daka Prescotta (Dallas Cowboys) in Josha Allena (Buffalo Bills).

Ravens so v končnici ustavili finalisti Kansas City Chiefs, ki so v konferenčnem finalu (AFC) slavili s 17:10. V super bowlu se bodo Chiefs v noči z nedelje na ponedeljek pomerili s San Francisco 49ers, ki so bili v finalu konference NFC boljši od Detroit Lions s 34:31.

Za najboljšega igralca v napadalnem delu igre je bil izbran McCaffrey s skupno 2023 jardi po tleh in po zraku (1459 + 564). Za najboljšega trenerja so drugič v karieri izbrali Kevina Stefanskega, ki je zdesetkano zasedbo Cleveland Browns vodil do nastopa v končnici.

Za najboljši povratek v NFL so izbrali Joeja Flacca, ki je prav tako pomagal Clevelandu do končnice. Tudi najboljši obrambni igralec pa je postal član Browns, in sicer Myles Garrett.

Najboljši novinec je bil pričakovano 22-letni podajalec CJ Stroud iz vrst Houston Texans, ki je v sezoni postavil nov mejnik s 470 jardi po zraku na eni tekmi, sezono pa končal s skupno 4108 jardi ter 23 touchdowni ob le petih prestreženih žogah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!