Praznik v Clevelandu bi se skoraj spremenil v grozljivko (VIDEO)

Ameriški nogomet 29. Dec 202311:04 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Cleveland Browns so se sinoči šele tretjič v tem tisočletju (2002 in 2020) prebili v končnico lige NFL, uvrstitev med najboljših 14 ekip najmočnejšega tekmovanja v svetu ameriškega nogometa pa bi skoraj zmotil grozen trenutek v prvem polčasu.

Tekla je 29. minuta prvega polčasa, Cleveland si je ustvaril lepo prednost 27:14, ko je član moštva Browns Elijah Moore ujel žogo podajalca Joea Flacca.

Obrambni igralec nasprotne ekipe New York Jets CJ Mosley je lovilca ujel in ga z močnim zaustavljanjem ‘sploščil’ z zelenico ter akcijo ustavil. Ker je Moore z glavo silovito treščil ob tla, je za trenutek izgubil zavest, z rokami pa je za trenutek nenadzorovano zakrilil.

Spomin na letošnjo srhljivko

Vsem prisotnim je zaledenela kri, pomislili so na najhujše, spomin je zagotovo mnogim ušel na začetek tega koledarskega leta, ko je 3. januarja sredi igrišča negiben obležal obrambni igralec franšize Bills Damar Hamlin.

Slednjemu je ob trku prenehalo biti srce, a so ga s pomočjo medicinske službe na tekmi uspeli oživiti, kasneje je okreval do te mere, da še zmeraj igra ameriški nogomet. Kasneje se je Moore k sreči prebudil in igrišče zapustil na lastnih nogah, a se za drugi polčas na zelenico zavoljo preventivnih razlogov (pretres možganov) ni vrnil. Zdravniška ekipa podkasta MEDspiration je o poškodbi igralca objavila videoposnetek na družbenem omrežju X.

Ni udarca brez starca

Kljub številnim poškodbam in kar štirim različnim podajalcem v rednem delu sezone, so si Browns že pred zadnjim krogom prihodnji teden priigrali končnico. Klub je že takoj na začetku sezone ostal brez svojega “motorja” napada, tekača Nicka Chubba, ki si je strgal kolenske vezi na divizijski tekmi proti Pittsburghu, kasneje je moral pregrešno dragi podajalec DeShaun Watson na operacijo rame in s tem sklenil tekmovalno leto.

Sezono rešujejo z 38-letnim Flaccom, ki je točno deset let nazaj osvojil šampionski prstan. Takrat z velikimi rivali Clevelanda, Baltimore Ravens.

FOTO: Profimedia

Se lahko letos ekipi srečata v končnici in jo veteran zagode svojemu nekdanjemu klubu?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!