Vendarle tudi brez Bradyja, Patriots drvijo proti končnici

Ameriški nogomet 19. Nov 202110:53 0 komentarjev
Bill Belichick
Troy Taormina-USA TODAY Sports

Enajsti teden letošnje sezone lige NFL je odprla nočna tekma med Atlanta Falcons in New England Patriots. V ponovitvi Super Bowla izpred petih let so se zmage s 25:0 veselili gostje iz zvezne države Massachusetts.

To je bila že 13. zmaga Billa Belichicka v vlogi trenerja New Englanda, ko nasprotno moštvo ni doseglo niti točke.

S tem je študiozni strateg hrvaških korenin v opravi Patriots, od leta 2000, ko je moštvo prevzel, na prvem mestu lige izenačen z Baltimore Ravens, ki so od preloma tisočletja nasprotnike prav tako 13-krat pustili na ničli. Za Atlanto je bil to prvi domači “shutout” po sezoni 1988.

Domoljubi so v seriji petih zaporednih zmag nasprotnike po točkah nadigrali s kar 175:50, mladi podajalec Mac Jones se je pridružil Benu Roehtlisbergerju in Daku Prescottu kot tretji novinec v ligi NFL, ki je dobil vseh prvih pet tekem v gosteh, sapo jemajoča pa je predvsem točkovna bilanca Patriots zadnjih 7 četrtin. Ta znaša 63:0!

Avtocesta do končnice

Belichick je v Jonesu očitno našel pravo zamenjavo za Toma Bradyja, ki se je s trebuhom za kruhom (in slavo) odpravil v Tampo. Potem, ko je New England lani brez veterana prvič po dvanajstih letih ostal brez končnice, se jim ta letos spet nasmiha.

V šestih tekmah do konca rednega dela bodo verjetno potrebovali le tri zmage, je pa res, da jih dvakrat čaka konkurent za prvo mesto v diviziji AFC Vzhod, Buffalo Bills.

Jones, nekdanji podajalec univerze Alabama, je sinoči sproduciral že sedmo predstavo sezone, ko je zaključil več kot 70 % podaj. Kot novincu je to večkrat v svoji prvi sezoni uspelo le prej omenjenemu “quarterbacku” Dallasa, Prescottu (9-krat).

Da ne bo vsa hvala šla le Belichicku in njegovemu varovancu Jonesu. Izjemno sezono ima tudi obrambni igralec Matt Judon, ki je proti Atlanti vpisal nov “sack” in jih ima letos že 10, enega si je razdelil s soigralcem, temu pa je dodal še 35 zaustavljanj (tackles).

Mac = boljši od vseh štirih sošolcev skupaj

Mac Jones je edini novinec med podajalci, izbranimi v prvem krogu letošnjega nabora, ki je doslej upravičil zaupanje. Zbral je že 7 zmag, medtem ko so jih ostali štirje (Lawrence, Wilson, Fields, Lance) skupaj nabrali le pet.

Za Atlanto je zgodba s končnico zapletena. Ekipa iz zvezne države Georgia je še četrtič letos izgubila na svojem stadionu Mercedes-Benz, podajalec Falcons, Matt Ryan, pa v petih tekmah proti Belichicku ni vpisal niti ene zmage. Najbolj boleč poraz se je zgodil v Super Bowlu 51, ko so Patriots nadoknadili zaostanek 3:28 ter zmagali po podaljšku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!