Benjamin Savšek v Augsburgu žal brez odličja

Drugi športi 31. Jul 202212:07 > 12:58 0 komentarjev
Benjamin Savšek. Foto: Guliverimage

Beni Savšek je v finalu svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju na divjih vodah, ki ga gosti Augsburg, za nekaj stotink zgrešil kolajno v preizkušnji kanuistov. Zlato ostaja v domačih rokah, okoli vratu si ga bo nadel Sideris Tasiadis, olimpijski zmagovalec pa se mora tokrat zadovoljiti s četrtim mestom.

Drugo mesto je zasedel 39-letni Slovak, Juraj Slafkovský (+1,18 sekunde), ki se je na odru za zmagovalce znašel navkljub dvema pribitkoma po dveh sekund zaradi dotikov. Tretje mesto je osvojil še en Nemec, Franz Anton (+1,61).

Za slednjim je Savšek, sicer aktualni olimpijski zmagovalec in evropski prvak, zaostal 40 stotink (+2,01).

Savšek je bil edini Slovenec, ki si je med kanuisti priboril finale. Luki Božiču, ki je prav tako imel visoke cilje, so napake v zgornjem delu proge preprečile, da bi bil s pribitkom dveh sekund boljši kot 14., Anže Berčič pa je zasedel 23. mesto.

Petintridesetletni Savšek bil že svetovni prvak leta 2017 v Pauu, letos pa je svoje drugo zlato osvojil z ekipo. Peto posamično medaljo na SP, ob zlatu in dveh srebrnih ima še bron, je zgrešil za štiri desetinke.

Za finale zmanjkalo manj kot sekundo

Blizu presenečenja je bila Eva Alina Hočevar. V svojem osmem nastopu na prvenstvu, nastopa namreč v prav vseh disciplinah, je dosegla 12. čas, za uvrstitev med najboljših deset ji je zmanjkalo 88 stotink sekunde.

“Včeraj sem bila po kvalifikacijah ekstremnega slaloma utrujena, a sem šla zgodaj spat in danes utrujenosti nisem čutila. Škoda, da se mi je zgoraj pripetila večja napaka, ki me je stala višje uvrstitve. Sem pa vesela, da sem se po tej napaki pobrala in preostali del proge odpeljala tako, kot sem si zadala. Predvsem sem zadovoljna, da sem progo prevozila brez dotika,” je dejala Hočevarjeva.

V polfinalu je bila najhitrejša Avstralka Jessica Fox, ki prav tako kot Hočevarjeva nastopa prav v vseh disciplinah, a jo je v finalu prehitela domačinka, Andrea Herzog.