Bron za Slovenijo na SP v olimpijskem športu

Drugi športi 29. Sep 202217:38 0 komentarjev

Jasmina in Boštjan Maček sta na strelskem svetovnem prvenstvu v Osijeku osvojila bronasto kolajno na mešani ekipni tekmi v trapu.

Brat in sestra iz Bodoncev sta bila v današnji drugi tekmi za tretje mesto boljša od kitajske naveze Haicheng Yu/Xiaojing Wang s 6:2.

V današnji prvi tekmi za tretje mesto je avstralska naveza Laetisha Scanlan-James Willett po dodatnem razstreljevanju ukanila bolgarsko kombinacijo Selin Ali-Marin Kirilov s 7:6. V tekmi za zlato kolajno, ki je bil zaradi hudega naliva v Osijeku kar dvakrat prekinjen, sta Giulia Grassia in Mauro de Filippis iz Italije po dodatnem razstreljevanju premagala Lucy Charlotte Hall in Nathan Hales iz Velike Britanije z 9:8.

“Priznam, da si v tekmi za tretje mesto nisem želel tekmecev iz Kitajske. V primerjavi z mano in Jasmino, ki sva strelska amaterja s službama, sta oba kitajska strelca prava profesionalca, a na tako pomembni tekmi tudi najboljši strelci in strelke znajo zgrešiti,” je še dodal Maček.

“Boštjan je bil v malem finalu od prvega do zadnjega strela izjemno zbran in preudaren. Sama sem se v začetku malce ‘lovila’, preglavice so mi povzročali desni golobi, a sem se v pravem trenutku le zbrala, se povsem uskladila z Boštjanom in uspelo nama je osvojiti bronasto kolajno,” je dodala Jasmina Maček.

V petek bo v slavonski prestolnici na sporedu še moška ekipna tekma. Slovenske barve bodo zastopali Maček, Denis Vatovec in Tadej Kostanjevec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!