Črni ponedeljek odnesel Gasea, Marroneja in Lynna

Ameriški nogomet 4. Jan 202116:44 > 18:01 0 komentarjev
Adam Gase
Adam Gase

V ligi NFL ponedeljku po koncu rednega dela sezone pravijo "črni ponedeljek", saj se takrat po navadi slabe ekipe zahvalijo za sodelovanje neuspešnim trenerjem.

PRVA ŽRTEV ADAM GASE

New York Jets so bili prva ekipa, ki je po koncu sezone odpustila trenerja. 42-letni Adam Gase je klub vodil le dve sezoni, letos so Jets s samo dvema zmagami končali na dnu divizije AFC vzhod. Gase naj med igralci ne bi bil priljubljen, prav tako njegovega sloga niso vzljubili navijači.

DOUG MARRONE PRIČAKOVANO ODPUŠČEN

Jacksonville Jaguars so bili letos najslabša ekipa v ligi. Po zmagi na prvi tekmi so izgubili 15-krat zapored in bodo na pomladanskem naboru izbirali kot prvi – njihova nagrada bo opevani podajalec univerze Clemson Trevor Lawrence. 21-letnik pa bo svojo kariero v NFL začel z novim trenerjem na Floridi, saj se je lastnik kluba Shad Khan za sodelovanje po štirih letih in pol zahvalil Dougu Marroneju, ki je bil, za razliko od Gasea, priljubljen. Pod njegovim vodstvom je Jacksonville igral v finalu konference AFC leta 2017, nato pa je šlo vse le še navzdol. Številni zvezdniki, med njimi Jalen Ramsey, so zahtevali (in tudi dobili) menjavo. Že novembra se je moral posloviti tudi glavni menedžer Dave Caldwell, tako da jaguarji začenjajo čisto na novo.

Kot prvega kandidata za mesto glavnega trenerja v Jacksonvillu se omenja Urban Meyer, ki je z univerzama Florida in Ohio State trikrat postal prvak študentske lige NCAA, v zadnjih dveh letih pa zaradi zdravstvenih težav ni treniral. Meyer naj bi že zbiral svoj trenerski štab in pričakuje, da bo služba njegova.

POVEZANO

Tretji klub, ki je na “črni ponedeljek” odpustil trenerja, je Los Angeles Chargers. Po štirih sezonah se poslavlja Anthony Lynn. Ta je leta 2018 Chargers popeljal v končnico (12-4), letos pa so dosegli le 7 zmag in bili daleč od končnice. Mnogi so Lynna kritizirali, da je na začetku sezone za prvega podajalca postavil veterana Tyroda Taylorja, ne pa novinca Justina Herberta. Los Angeles je sicer dobil zadnje štiri tekme, vendar se je lastnik kluba Dean Spanos odločil, da bo poiskal novega glavnega trenerja.

Že med sezono so trenerje odpustili pri Houstonu (Bill O’Brien), Atlanti (Dan Quinn) in Detroitu (Matt Patricia).

Trenerski vrtiljak bo v naslednjih mesecih še zelo zanimiv.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!