Dončić in Garnbretova na TIME-ovi listi 100 najvplivnejših

Drugi športi 17. Feb 202116:43 > 16:46 0 komentarjev
Kevin Jairaj-USA TODAY Sports
Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

Košarkar Luka Dončić in plezalka Janja Garnbret sta se uvrstila na seznam TIME100 Next, na katerem je sto najvplivnejših vzhajajočih vplivnežev na svetu.

Janja Garnbret in Luka Dončić bosta letos dopolnila 22 let in prestižna ameriška revija TIME ju je že uvrstila na svoj seznam 100 najvplivnejših oseb na svetu TIME100 Next, na katerem so vzhajajoči zvezdniki na področjih zabave, zdravja, politike, posla in športa.

Garnbretova in Dončić sta uvrščena v kategorijo “Phenoms”.

Dončića je predstavil soigralec pri Dallas Mavericks, Boban Marjanović. “Na igrišču se z Luko ne moreš sprostiti. Četudi nisi v najboljšem položaju za met, lahko v vsakem trenutku uprizori nekaj tiste čarovnije ter sestavi popolno podajo, ki nekako pristane v tvojih rokah. Na vsaki tekmi predstavi novo potezo. To je noro. Samo 21 let ima, pa je že bil v najboljši peterki NBA in čaka ga le še več priznanj,” so besede Marjanovića.

Janja Garnbret je vodilna zvezdnica medijsko slabo izpostavljenega športnega plezanja, velja pa za prvo favoritinjo za olimpijsko zlato v Tokiu.

“Moja odgovornost je, da ta šport predstavim svetu in da dajem dober zgled. Sem oseba, ki ne bo dosegla dobrega rezultata, če se ne zabava. V Tokio grem uživat, ker vem, da bo potem vse v redu,” je povedala slovenska športna plezalka.

Na seznamu so izmed športnikov znašli še Marcus Rashford (nogomet), Nyjah Huston (rolkanje), Trevor Lawrence (ameriški nogomet), Sydney McLaughlin (atletika) in Renee Montgomery (košarka).