Benjamin Savšek odličen tretji v Pragi

Drugi športi 13. Jun 202113:18 > 14:46
Benjamin Savšek je sezono odprl s tretjim mestom. Foto: KZS

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je odlično odprl novo sezono. Na tekmi svetovnega pokala v Pragi je zasedel odlično tretje mesto. Za zmagovalcem, domačinom Lukašem Rohanom je z enim dotikom zaostal 2,6 sekunde.

“Nisem si mislil, da bom prišel do tretjega mesta. Rezultatsko sem res zadovoljen, da sem danes uspel priveslati do kolajne, hkrati pa nisem zadovoljen s spodnjim delom proge, kjer sem na predzadnjih vratih naredil dotik. Zaradi slabšega spodnjega dela je nekaj grenkega priokusa, sem pa vesel, da sem se uvrstil v finale in imel možnost boja za najvišja mesta in na koncu ostati na tretjem mestu,” je po tretjem mestu dejal Savšek.

Alja Kozorog je za nekaj sekund zgrešila veliki finale.

Alja Kozorog se ni uvrstila v finale in zasedla 14. mesto, preostali kanuisti Luka Božič, Nejc Polenčič in Lea Novak pa so z nastopi končali že petkovih kvalifikacijah. “Vožnja je bila kar dobra. Z njo sem zadovoljna, a v zadnji četrtini proge mi je zmanjkalo do cilja, saj je zelo dolga pot. Na tem delu imam še kar nekaj rezerve in v prihodnje bom delala na tem. Na progi si želel imeti vse pod nadzorom, a se je bilo potrebno stalno prilagajati. Proga je bila zahtevna, sploh za kanuistke,” je Alja povedala po nastopu.

V soboto se je od slovenskih kajakašev v finale prebil le Peter Kauzer, ki je bil na koncu deveti.

Naslednja postaja svetovnega pokala kajakaše in kanuiste čaka že prihodnji konec tedna, ko se bodo merili v nemškem Markkleebergu.

Komentari

Vaš komentar