Houston, nimamo problema: Astros znova prvaki

Drugi športi 6. Nov 20224:45 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Eric Smith via Guliver

Houston Astros so na šesti tekmi z izidom 4:1 premagali ekipo Philadelphia Phillies in tako še drugič v zgodovini franšize postali prvaki ameriške lige MLB. Čeprav je ekipa iz mesta bratske ljubezni v seriji povedla z 2:1 v zmagah, pa so prvaki ameriške lige pokazali, zakaj so bili eni izmed glavnih favoritov za končni naslov. Sledile so zmage na tekmah številka štiri, pet in šest, na koncu pa naslov zasluženo odhaja v Houston. Svetovno serijo so Astros dobili z izidom 4:2 v zmagah.

Houston Astros so drugič v zgodovini franšize postali prvaki ameriške lige MLB, potem ko so v svetovni seriji leta 2022 premagali Philadelphia Phillies.

Na šesti tekmi v prvih petih inningih nismo videli nobene točke, saj sta odlično delo opravila oba začetna metalca — Zack Wheeler za Philadelphio in Framber Valdez za Houston.

Valdez je metal šest inningov, pri tem poskrbel za devet strikeoutov. Edino točko je dovolil prek homeruna, ki ga je dosegel Kyle Schwarber.

En zamah odločil tekmo

Zdelo se je, da se je moment na šesti tekmi prevesil v korist Philadelphie. Vedno se je zdelo, da bo izid tekme odločil en sam zamah s kijem.

Čeprav je Houston zaostajal, je bil še vedno povsem v igri. Nato je sledila odločilna spodnja polovica šestega inninga. Najprej je Jose Altuve prišel na prvo bazo, sledil je še udarec Jeremyja Peñe in Astros so imeli na bazah dva igralca. Trener Rob Thomson se je odločil, da iz igre umakne svojega začetnega metalca, v igro je vstopil Jose Alvarado, ki je imel pred seboj težko nalogo, izločiti nasprotnega igralca in ohraniti vodstvo Philadelphie.

Toda nasproti je stal zvezdnik Houstona Yordan Alvarez, ki je v velikem trenutku zasijal v polnem sijaju. Primerno lokaciji (Houston) je “lansiral” žogico v nočno nebo nad mestom in Astros so povedli s 3:1.

Philadelphia se je znašla v velikih težavah iz katerih ni več zmogla izpluti. Do konca srečanja niso niti enkrat več resneje ogrozili prednosti Houstona, v odločilnem devetem inningu pa je v igro vstopil Ryan Pressly, ki je, tako kot praktično v celotni sezoni, “zaloputnil vrata”. S tem pa je bilo konec tekme in tudi sezone 2022 v bejzbolu. Če je imel naslov iz leta 2017 črno piko, pa bo ta zapisan z zlatimi črkami.

“Mislim, da sem bil vsakič, ko sem šel odbijat, nekoliko nervozen,” je povedal Alvarez. “Vedeli smo, da ima na razpolago nekaj odličnih metov. Tokrat sem poskušal ostati malo miren, izbrati dober met, na katerega bom zamahnil, in to sem tudi storil,” je sklenil eden izmed glavnih junakov končnice.

Prvič po letu 2013 pred domačimi gledalci

Pred Astrosi je bila zadnja ekipa, ki je svetovno serijo osvojila na domačem igrišču, ekipa Boston Red Sox leta 2013. Od takrat je bila vsaka izmed zadnjih sedmih svetovnih serij (izjema leto 2020, ko je finale potekalo na nevtralnem igrišču) osvojena na gostovanju.

Jeremy Peña (Houston Astros/shortstop) je postal odbijalec, ki je bil kot novinec v ligi imenovan za najkoristnejšega igralca svetovne serije. Peña je pred tem postal najkoristnejši igralec v finalu ameriške lige. Edini novinec, ki je v isti sezoni osvojil oba omenjena naziva MVP, je bil metalec Marlinsov Livan Hernandez leta 1997.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!