Kdo je v letu 2021 najbolj navdušil športne legende?

Drugi športi 28. Dec 202112:00 > 12:00 2 komentarja
Foto: Uroš Skaza

Olimpijske igre, dirka po Franciji, evropsko prvenstvo v nogometu in odbojki, svetovno v smučarskih skokih ter alpskem smučanju in še bi lahko naštevali. Tekmovalno bogato leto 2021 so s številnimi uspehi zaznamovali tudi slovenski športniki in z njimi v težkih koronskih časih razveseljevali domačo javnost. Katere uspeh pa so si najbolj zapomnile naše športne legende?

Matic Osovnikar, nekdanji atlet in slovenski rekorder v teku na 100 m

“Najbolj se mi je v spomin vtisnil kronometer na olimpijskih igrah v Tokiu, na katerem je slavil Primož Roglič. Izstopa pa zato, ker smo ga doma spremljali najbolj čustveno, pogledal sem si celotno dirko, od začetka do konca.”

Brane Oblak, legenda slovenskega nogometa

NK Olimpija Ljubljana

“Letos me je fasciniralo kar nekaj športnih uspehov, izpostavil bi kolesarje, na drugo mesto bi postavil košarko, Luka Dončić. Če se moram odločiti samo za eno zadevo, potem je to dosežek Primoža Rogliča, ko je šel na olimpijskih igrah kar naravnost, čeprav je bilo dirke že konec. Recimo, da dam na drugo mesto uspeh Tadeja Pogačarja, Dirka po Franciji, na tretje pa Luko Dončića in njegovo ameriško avanturo pri Dallasu.”

Brigita Langerholc, nekdanja atletinja

“Izpostavila bi kolesarstvo, uspeh Tadeja Pogačarja in njegov Tour de France, padec Primoža Rogliča, čeprav je izbira med obema kolesarjema težka. To je to, najbolj opevana zadeva leta. Priznam, da sem po televiziji zadeve spremljala le dvakrat, ker je tudi mož, ampak sem pa vse razplete spremljala. Letos sem, zanimivo, dobila tudi knjigo Primoža Rogliča in jo prebiram. Informacije pridejo do mene in to zame pomeni signal, da moram o zadevi izvedeti še nekaj več.”

Filip Flisar, nekdanji smučar prostega sloga

Foto: Jure Banfi

“Izpostavil bi Janjo Garnbret in njeno zlato olimpijsko odličje. Že zaradi tega, ker imava istega pokrovitelja in nekoliko bolje poznam njeno zgodbo. Njen uspeh me ni presenetil, me je pa navdušila, ker ji je v tako zahtevnem športu uspelo prikazati, kot da se ni namučila. Športnega plezanja sicer ne gledam veliko, a tako je za večino športnih tekmovanj. Redko si jih ogledam po televiziji, saj sem pogosto zdoma.”

Grega Žemlja, kapetan reprezentance Davisovega pokala

“Najprej mi na misel pridejo olimpijske kolajne. Roglič in Pogačar sta v največji meri zaznamovala leto.”

Alenka Dovžan, nekdanja alpska smučarka

Alenka Dovžan

“Na prvo žogo bi izpostavila zlato kolajno Primoža Rogliča na olimpijskih igrah. Zakaj? Ker je imel ogromno smole na dirki po Franciji in je nato olimpijski kronometer odpeljal tako suvereno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje