Leja Glojnarič okoli vratu obesila novo zlato

Atletika 24. Avg 202319:34 0 komentarjev
Leja Glojnarič
Foto: ZSIS

Slovenska atletska reprezentanca gluhih je na evropskem prvenstvu v poljskem Szczecinu osvojila novi dve kolajni. Brežičanka Leja Glojnarič je s skokom dolgim 573 centimetrov prišla do zlate medalje v skoku v daljino, v teku na 400 m z ovirami pa se je z bronasto medaljo okitil Velenjčan Tadej Enci, njegov rezultat je znašal 56,33 sekunde.

Današnji četrtek je prinesel dve kolajni slovenskim športnikom na evropskem prvenstvu gluhih atletov na Poljskem. Brežičanka Leja Glojnarič je s skokom dolgim 573 centimetrov prišla do zlate medalje. Srebro je osvojila Ukrajina Kateryna Potapenko (554 cm), tretja je bila še ena Ukrajinka Yullia Matviievska (543 cm). V teku na 400 m z ovirami se je z bronasto medaljo okitil Velenjčan Tadej Enci. Evropski prvak je s časom 55.19 postal Ukrajinec Serhii Kompaniiets, drugi je bil Finec Santeri Tanner (56.18), tretji pa naš Tadej Enci (56.33).

Radovljičanka Iris Breganski je v teku na 200 m ostala v polfinalu (27.28), kar je bilo dovolj za končno 9. mesto.

Dvajsetletna Glojnarič je pred tem s svetovnim rekordom postala tudi prvakinja v mnogoboju in podprvakinja v teku na 100 metrov z ovirami, Iris Breganski je bila v mnogoboju tretja, Enci pa je bil bronast že v teku na 400 metrov.

Glojnarič in Breganski bosta v soboto nastopili še v skoku v višino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!