Kri ni voda: slovenska kolajna z znamenitim priimkom

Drugi športi 10. Okt 202115:18 > 16:22 0 komentarjev
Jana Dremelj in Ruby Čop; foto: VZS

Ženski dvojni dvojec Jana Dremelj in Ruby Čop je s srebrno kolajno na mladinskem evropskem prvenstvu v Münchnu potrdil dobro delo v mlajših kategorijah in vlil upanje na svetlejšo veslaško prihodnost, ki jo je nekoč poosebljal Iztok Čop.

Po četrtem mestu na poletnem mladinskem svetovnem prvenstvu v Plovdivu v Bolgariji sta 18-letna Ruby Čop in leto mlajša Jana Dremelj po daljšem času obogatili zbirko slovenskih veslaških kolajn. Tokrat na mladinskem evropskem prvenstvu, ki ga gosti München.

Mladi blejski ženski dvojec je v velikem finalu zasedel drugo mesto. Hitrejša je bila le grška naveza, ki jo sestavljata Styliani Natsioila in Evangelia Fragkou. Varovanki trenerja Mihe Piriha, ki sta se v finalnem boju stano gibali med najboljšo trojico, sta prišli do srebra, tretja pa je bila beloruska posadka.

‘Štrokerka’ uspešnega čolna Ruby Čop je sicer hčerka najbolj uspešnega slovenskega veslača vseh časov Iztoka Čopa, ki ima doma poleg zlate, srebrne in dveh bronastih z olimpijskih iger še dvanajst odličij s svetovnih prvenstev. Njuno zgodbo smo obširno predstavili pred nekaj tedni.

“Ima pa lastnost, ki je odlikovala tudi mene. V prvi vrsti neko odločnost in podrejanje cilju. Tekmovalno nervozo zna kanalizirati in obrniti sebi v prid. Tako kot njena sotekmovalka Jana. To je odlika, ki športnika žene naprej. Poleg tega bi dejal, da je Ruby bolj odrsala, kot pa sem bil jaz v njenih letih,”  je o starejši hčerki tedaj povedal Čop. Njegove besede sta tekmovalki potrdili tudi na Bavarskem.

Ruby Čop

 Tudi dvojec Arne Završnik – Jakob Brglez je bil v finalu A do 1.500 m v igri za medalje, na koncu pa zasedel peto mesto med 14 posadkami. V moškem dvojnem dvojcu sta Jurij Korbar (VK Ljubljanica) in Matej Markuža (VK Argo Izola) prišla do šestega mesta.  Gabrijel Potočnik (VK Bled) pa je v finalu B zasedel tretje mesto in je tako skupno deveti mladinski skifist Evrope.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!