Uroš Jurišič in njegova naslednja tarča

Drugi športi 10. Avg 20219:08 > 20:11 0 komentarjev
Uroš Jurišič Foto: Lucas Noonan

Po dolgem premoru je najboljši slovenski MMA borec Uroš Jurišič dobil naslednjega nasprotnika. Čeprav ima še pogodbo s KSW, kjer je januarja debitiral s porazom proti Šamilu Musajevu, se bo 1. oktobra pod okriljem močne ameriške organizacije Bellator v Londonu udaril z izkušenim Valižanom Lewisom Longom.

“Long je borec, ki prihaja iz Walesa. Gre za odličnega rokoborca. Gre za močnega fanta, rad vse dela na moč, vseeno pa menim, da ni moj nivo. Moral bom paziti njegova rušenja, a verjamem, da se bom nanj pripravil do potankosti. Nič drugega kot zmaga ne pride v poštev,” je v svojem slogu začel Jurišič.

Long ima v Bellatorju dve zmagi in poraz. Skupno ima 18 zmag in šest porazov. Med drugim se je valižanski borec pred kratkim boril tudi z Walterjem Gahadzo, ki ga je tako kot Jurišič zaključil v prvi rundi z davljenjem.

Čaka ga zahtevna Valižanska ovira. Foto: KSW

Vabi v London: Pridite navijat

Na oktobrskem dogodku Bellator 267 v Londonu bo glavna borba večera dvoboj med Douglasom Limo in zvedznikom te organizacije Michaelom Pageom. Vse skupaj bo potekalo v Areni Wembley, ki je sprejme 12.500 gledalcev.

“Možno si je kupiti karte, zato pozivam vse, ki bi si želeli zadevo ogledati, da si kupijo vstopnico in pridejo navijat. Glede na to, kaj se bo vse dalo videti, se vsekakor splača priti v London, upam le, da se kaj ne zakomplicira spet s koronavirusom in ukrepi,” je dodal.

Formo pili na Floridi, nad pogoji navdušen

Jurišič se trenutno pripravljala v ZDA na Floridi, natančneje v telovadnici Sanford MMA, ki sta jo odprla Henri Hooft in Greg Jones.

V njej trenirajo tudi UFC šampion Kamaru Usman, Gilbert Burns, Derek Brunson, Michael Chandler, Robbie Lawler, …

Urke je navdušen na pogoji in treningi. “Res se vrhunsko dela in občutek imam, da sem že zdaj v dobri formi, a rezerv je še veliko. V teh dveh mesecih do dobre želim še napredovati, da bom borbo pričakal res v top formi,” doda Jurišič.

“V veliko pomoč mi je tudi stari in dobri prijatelj Anderson Melo, s katerim sva trenirala že v Top Teams. Bil je že večkrat v mojem kotu. Veliko mi pomaga pri stoječih tehnikah in tudi ostalih zadevah pri MMA. Je res dober prijatelj, vesel sem, da ga imam ob sebi,” ni pozabil dodati slovenski borec.

Do naslednje borbe je še slaba dva meseca, a Urke pravi, da je že zdaj v odlični formi. Foto: Nikola Božić

Januarja doživel prvi profesionalni poraz

Jurišič se je nazadnje v MMA boril konec januarja v KSW 58 v Lodžu, kjer je moral po treh rundah priznati premoč Rusu Šamilu Musajevu. To je bil za slovenskega borca sploh prvi poraz na njegovi profesionalni poti.

Večer v Lodžu, ki se ga bo Ljubljančan vedno spominjal. Ne samo zaradi poraza, ampak tudi zaradi dogodkov, ki so sledili po razglasitvi. Foto: KSW

Poljaki so mu obljubili borbo septembra v Pulju, a dogodek je odpadel, saj tamkajšnji župan borilnega večera ne dovoli izpeljati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!