Fury vs. Wilder ali ko je Rocky videti kot telebajsek

Drugi športi 11. Okt 202110:26 > 11:34 0 komentarjev
Fury Wilder
Foto: Wade Vandervort/Las Vegas Sun via AP

Bob Arum, promotor Tysona Furyja, je bil navdušen po zmagi Britanca v tretjem obračunu z Deontayem Wilderjem z nokavtom v 11. rundi.

Bob Arum je v bogati karieri skrbel tudi za takšne boksarske velikane kot so Muhammad Ali, Sugar Ray Leonard, Evander Holyfield, George Foreman in Manny Pacquiao, a vseeno je po tretji borbi Tysona Furyja in Deontayja Wilderja izjavil, da smo bili v noči na nedeljo v Las Vegasu priča zgodovini.

“V tem poslu sem 57 let. Res moram povedati, da nikoli nisem videl borbe v težki kategoriji, ki bi bila tako čarobna. Tako ponosen sem na človeka z moje desne strani (Furyja) – pokazal je srce, sposobnost, pravi borec je,” je dejal 89-letni Arum.

Steve Bunce, ugledni novinar in boksarski strokovnjak, je delil mnenje legendarnega promotorja. “To je najboljša borba, ki sem jo kdajkoli gledal. Nisem prepričan, kako bi to opisal. Sedel sem meter in pol od ringa, brada mi je odpadla. Rocky je bolj podoben telebajskom, ko ga primerjam s tem,” je bil slikovit Bunce.

Fury ima po zmagi z nokavtom v 11. rundi v svoji statistiki sedaj vpisanih 31 zmag (22 s KO) ter neodločen izid iz prvega srečanja z Wilderjem. Američan je na drugi strani klonil drugič in ga brez dvoma čaka vse prej kot lahka naloga pri povratku v sam vrh težke kategorije.