Fury ostaja prvak v težki kategoriji (in odličen pevec)

Drugi športi 10. Okt 20217:16 > 8:47 3 komentarji
Foto: Guliverimage

Triintridesetletni britanski boksar Tyson Fury ostaja svetovni boksarski prvak po verziji WBC v težki kategoriji. Davi je v Las Vegasu v 11. rundi predčasno premagal dve leti starejšega Američana Deontayja Wilderja in ubranil naslov.

#related-news_0

V izjemni boksarski predstavi sta se oba boksarja večkrat znašla na tleh ringa v T-Mobile Areni v Las Vegasu.

Sodnik je Wilderju že štel za predčasen konec v tretji rundi, ko se je po močnem udarcu znašel na tleh. Fury je bil dvakrat na tleh v naslednji rundi in pred porazom ga je takrat rešil tudi gong.

Wilder je spet padel v 10. rundi, dvoboj pa je v naslednji predčasno odločila desnica kar 206 cm visokega boksarja iz Manchestra.

Doslej neporaženi Britanec je le pet centimetrov nižjega Američana premagal že februarja 2020, decembra 2018 se je dvoboj med tema tekmovalcema končal neodločeno.

‘Nihče ni boljši od mene’

Rad bi se zahvalil Jezusu Kristusu, mojemu odrešeniku, on je zaslužen za to zmago. Nekajkrat sem padel, ranjen sem bil, Wilder ima močne zamahe. Odličen dvoboj, ne bom se izgovarjal, Deontay je izjemen borec, silil me je k temu, da sem iz sebe iztisnil vse. Vedno sem trdil, da sem najboljši na svetu, on pa takoj za menoj. Nikoli ne dvomite vame. Ko gre za nohte, se zmeraj izkažem,” je po še enem epskem boksanju povedal Fury.

“Po boju sem šel v njegov kot ringa in mu rekel “dobra borba”, on pa ni želel čestitati. Pač nima dostojanstva, slabo prenaša poraze. Molil bom za njegovo dušo, da se malce omehča,” je o pozdravu z Wilderjem še dodal Britanec.

 

V svetu boksa pa ni skrivnost, da si je Fury letos želel dvoboj z rojakom Anthonyjem Joshuo, ki je bil do nedavnega prvak po verzijah IBF, WBO in WBA, saj bi s tem postal nesporni prvak v vseh pomembnejših boksarskih verzijah.

A v njegovi pogodbi je imela prednost klavzula o obveznem povratnem dvoboju z boksarjem iz Alabame. Joshui je pred 14 dnevi naslove odvzel Ukrajinec Oleksander Usik. Fury, ki je veren kristjan in velik vzornik vseh romov po celem svetu, je po koncu srečanja zbral celo toliko moči, da je zbrani publiki odpel nekaj verzov: