Po prisilnem počitku kljub padcu takoj do srebrne kolajne

Drugi športi 1. Okt 202218:49 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Slovenska telovadka Teja Belak je že na prvi tekmi po premoru zaradi nesrečne poškodbe na avgustovskem evropskem prvenstvu spet skočila na zmagovalni oder. Na svetovnem izzivu v Sombotelu je na preskoku z oceno 13,216 točke osvojila srebrno kolajno. Zmagala je Američanka Addison Fatta z oceno 13,366.

Za izkušeno Teja Belak je bil nastop na Madžarskem prvi po poškodbi noge med nastopom na EP. Po vrnitvi iz Münchna je morala prisilno počivati tri tedne, nato pa je še dva tedna trenirala z bolečinami v gležnju.

V petkovih kvalifikacijah je za predstavo na preskoku prejela drugo oceno, vendar prvega, težjega skoka, pri katerem se je na prvenstvu stare celine poškodovala, ni izpeljala z obratom.

V današnjem finalu pa je prebila led, naredila težjo različico skoka z izhodiščem 15 točk, vendar pri pristanku padla.

Drugi skok je nato naredila zelo lepo, kljub padcu pri prvem pa je bilo povprečje obeh dovolj za drugo mesto in novo kolajno v zbirko več kot 30 odličij s svetovnih pokalov.

“Po grdem padcu na evropskem prvenstvu, ko sem se povsem izgubila, sem imela velike težave s težjim, prvim skokom. Nikakor si nisem zaupala. Tudi v petek v kvalifikacijah skoka nisem izvedla obrata. Tokrat v finalu sem premagala strah in skok mi je končno uspel, vendar sem se pri pristanku usedla. Nič zato, že na drugi tekmi v Mersinu bo moj cilj, da obstanem na nogah,” je iz Sombotela sporočila Belakova.

Osemindvajsetletna telovadka je bila kljub padcu po tekmi vesela, da je naredila takšen skok, kot je treba. “Rezultat je vseeno lep. Vesela sem, da sem šla na to tekmo. Enkrat je bilo treba prebiti led in zdaj mi bo že v Turčiji prihodnji teden lažje. Ta dva svetovna pokala sta tako in tako zgolj pripravljalna za svetovno prvenstvo v Liverpoolu,” je še povedala Ljubljančanka.

Poleg Belakove je v Sombotelu v članski konkurenci svetovnega pokala prvič v karieri nastopil tudi 18-letni Anže Hribar. Mladi telovadec je v petkovih kvalifikacijah parterja zasedel 14. mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!