Slovenski golfistki blesteli na Floridi

Drugi športi 11. Mar 202411:11 0 komentarjev
Pia Babnik
Pia Babnik, foto: Profimedia

Slovenski golfistki Pia Babnik in Ana Belac sta se odlično odrezali na dveh ločenih turnirjih na Floridi. Mlada Ljubljančanka Babnik je na turnirju evropske serije zasedla drugo mesto v ekipni konkurenci in 20. med posameznicami, Portorožanka Belac pa je na seriji Epson izgubila razigravanje za naslov.

Babnik je nastopila na turnirju Aramco na igrišču Feather Sound Country Club, kjer so si udeleženke razdelile 456.000 evrov. Med ekipami je zaostala le za zmagovalno zasedbo, ki je slavila z udarcem prednosti, med posameznicami – turnir je trajal tri dni – pa je zasedla 20. mesto z rezultatom -2 pod parom igrišča (71, 68, 75).

Najboljša je bila Nemka Alexandra Forsterling, ki je za zmago prejela dobrih 62.000 evrov in se v skupni razvrstitvi sezone na evropski turneji prebila na drugo mesto. Babnik je skupno 39., Belac 78., Katja Pogačar pa 105. med 123 igralkami, ki so letos že osvojile točke.

Belac je nastopila na igrišču Winter Haven le nekaj kilometrov stran. Prvi letošnji turnir serije Epson, ki je druga najmočnejša turneja v ZDA za serijo LPGA, je po treh dneh končala z rezultatom -8 (68, 68, 70), z birdiejem na zadnji luknji pa je izsilila podaljšek s Kolumbijko Valery Plata. Slednja je slavila na drugi dodatni luknji in pobrala največji del 228.000 evrov nagradnega sklada.

Belac bo ta teden nastopila še na enem turnirju serije Epson na Floridi, nato pa jo tako kot Babnik konec meseca čaka turnir evropske serije v Avstraliji.

#related-news_1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!