Tudi to je Amerika: bizarna pravila na enem izmed največjih golf turnirjev

Drugi športi 14. Apr 20245:00 0 komentarjev
PGA Masters Tournament
Foto: Profimedia

Vsak prvi polni teden v aprilu je na sporedu eden izmed največjih dogodkov v svetu golfa turnir masters. Turnir ni znan le zaradi zelenega suknjiča, ki ga prejme zmagovalec, ampak tudi zaradi strogih pravil, kamor spada tudi prepoved uporabe mobilnih telefonov.

Niso pa prepovedani zgolj mobilni telefoni. Prepovedan je tek na celotnem območju, kjer poteka turnir. Tako vsako leto potekajo “tekmovanja” v hitri hoji, saj si želijo gledalci zagotoviti najboljši prostor za ogled zvezdnikov golfa.

Čeprav so se nekatera pravila z leti spremenila, pa so še vedno v veljavi nekatera pravila, ki morda niso po okusu vseh ljudi.

Tako so prepovedane vse elektronske naprave, ki lahko prenašajo fotografije ali videoposnetke.

Si želite poklicati bližnje? Na voljo so telefonske govorilnice, klici pa so brezplačni po celotnem svetu, če le poznate številko, ki jo želite poklicati. Eden najbolj posvečenih golf klubov na svetu je poleg peščice drugih krajev, kot so zapori in bolnišnice, eno zadnjih zatočišč za stacionarni telefon.

Masters Golf
Foto: AP Photo/Jae C. Hong via Guliver

Celoten turnir je ponosno anahronističen — dostopne cene hrane in pijače, brez ogromnih sponzorskih logotipov, gledalci so vedno opisani kot “pokrovitelji” in ne navijači.

Dovoljene so sicer naprave, kot so ure za spremljanje telesne pripravljenosti. Vendar je uporaba naprav za telefonske klice, elektronsko pošto, pošiljanje besedilnih sporočil in drugo snemanje fotografij, videoposnetkov ali podatkov prepovedana.

Augusta Masters
Cenik iz leta 2024. Foto: Profimedia

Vsi, ki ta pravila kršijo, so odstranjeni z igrišča in trajno izgubijo možnost vstopa v golf klub.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!